Με… διάθεση για δημιουργικότητα, η Open Day του εργαστηρίου για Εφήβους του Σύγχρονου Θεάτρου Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη.

Με… διάθεση για δημιουργικότητα, η Open Day του εργαστηρίου για Εφήβους του Σύγχρονου Θεάτρου Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη.


Την ευκαιρία να γνωριστούν με τους καθηγητές, να συζητήσουν μαζί τους και να ξεναγηθούν στους χώρους του εργαστηρίου είχαν μαθητές και γονείς, στην Open Day που διοργάνωσε το Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους του Σύγχρονου Θεάτρου Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη.


Οι νεαροί μαθητές συζήτησαν με τους καθηγητές για τους λόγους που θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του θεάτρου, ενώ κάθε καθηγητής περιέγραψε το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία του μαθήματός του.

Τα μαθήματα, που ξεκινούν στις 7 Οκτωβρίου, θα λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο, 12.00-17.00 και θα περιλαμβάνουν 2 ώρες υποκριτική, 2 ώρες μουσική και χορό (εναλλάξ κάθε εβδομάδα) και 1 ώρα λογοτεχνία.
Το εργαστήρι για εφήβους του Σύγχρονου Θεάτρου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η υπεύθυνη σπουδών του εργαστηρίου, Δόμνα Χουρναζίδου μίλησε στους γονείς και στα παιδιά για τη γενική φιλοσοφία του εργαστηρίου: "Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από φέτος στο Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης ∆ιαμαντόπουλος λειτουργεί θεατρικό εργαστήρι για εφήβους. Ο Νικόλας Μαραγκόπουλος (υποκριτική), η Κατερίνα Γραμμενίδου (υποκριτική), η Βασιλική Αλεξίου (μουσική – θεατρικό τραγούδι), η Εύα Βαλιούλη (χορός –κινησολογία) και η ∆όμνα Χουρναζίδου (λογοτεχνία) έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εφήβων.Για να ανακαλύψουμε τον κόσμο του θεάτρου, τον κόσμο γύρω μας και να πάρουμε τη θέση μας μέσα σ' αυτόν, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Βήμα - βήμα, μαζί θα μάθουμε να βλέπουμε, να παρατηρούμε, να ακούμε, να απαντούμε, να κατανοούμε, να επικοινωνούμε, να ανακαλύπτουμε και να διεκδικούμε τον χώρο και τον χρόνο που μας ανήκει. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σαν ομάδα... Με βασικά μας εργαλεία, το σώμα, τον λόγο και τη φωνή θα μάθουμε να εκφραζόμαστε τόσο λεκτικά όσο και σωματικά και θα γνωρίσουμε καινούργιες πτυχές της ζωής, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας. Καλή μας αρχή".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

opap_advertorial_geniko

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου 2018, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.950.933 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήταν και τρεις τυχεροί παίκτες που κέρδισαν από 10.000 ευρώ ο καθένας, στα παιχνίδια «Τύχη Βροχή», «Κέρδη Χ5» και Καρό της Τύχης».

eurwpaiko_panep_kuprou

Διεθνής ομάδα αστρονόμων στην οποία συμμετέχει ο Καθ. Αντρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοίνωσε στο  διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό Science την ανακάλυψη μιας μακρινής έκρηξης η οποία προκλήθηκε από την καταστροφή ενός αστεριού από μία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.

apofoitisi

Σε μια μεγαλειώδη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, η 46 η Αποφοίτηση του BCA College. 280 φοιτητές επιχειρησιακών, ναυτιλιακών, ξενοδοχειακών και χρηματοοικονομικών σπουδών πήραν στα χέρια τους ένα σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία: το Bachelorʼs Degree ενός από τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια της Βρετανίας, του Plymouth University. Το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ συνεργάζεται στην Ελλάδα με το BCA College, παρέχοντας εκπαίδευση και πτυχία ισότιμα με τις σπουδές στη Μεγ. Βρετανία.