Κορωνοϊός

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για μόνωση και συντήρηση ταράτσας

monosi_taratsas

Μυστικά και χρηστικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε την ιδανική μόνωση και τη συντήρηση της ταράτσας

Η απάντηση είναι πολύ απλή, για να κάνουμε μία μόνωση στον χώρο του δώματος της ταράτσας η καλύτερη περίοδος είναι τώρα, το καλοκαίρι.

Ο Βασικός λόγος είναι ότι, οι συνθήκες του περιβάλλοντος με τις θερμοκρασίες που δημιουργούνται τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικότερα του Ιουλίου – Αυγούστου έως και αρχές Σεπτεμβρίου είναι οι πλέον κατάλληλες για να εξασφαλίσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα που προσφέρει η μόνωση για ιδανικές συνθήκες καλοκαίρι και χειμώνα.

Μονώσεις ταρατσών λήψη με θερμική κάμερα


Πόσες φορές δεν σας συνέβη το εξής εφιαλτικό σενάριο: Γυρνάτε από τη δουλειά σας μία χειμωνιάτικη μέρα με πολύ έντονα φαινόμενα ψύχους. Το μόνο που σκέφτεστε είναι η ζέστη και η ευχάριστη αίσθηση θαλπωρής μόλις φτάσετε στο σπίτι σας και χαλαρώσετε. Περνώντας όμως το κατώφλι, δεν αισθάνεστε τη θερμότητα που περιμένατε, ειδικά αν είχατε προνοήσει να αφήσετε το λέβητα φυσικού αερίου να δουλεύει στο ρελαντί, ενώ μάλιστα η υποψία υγρασίας στον τοίχο δίπλα στην είσοδο μάλλον αρχίζει να επεκτείνεται επικίνδυνα. Τα πράγματα χειροτερεύουν για εσάς μόλις σκέφτεστε ότι έχετε εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο, όπου επιστρέφετε σε ένα κρύο σπίτι με υγρασία, καταφέρνετε να το ζεστάνετε, αλλά την επόμενη μέρα το πρωί αναγκάζεστε να το εγκαταλείψετε και πάλι στο έλεος των καιρικών φαινομένων.
monosi_taratsas_art

Η εικόνα αυτή, βέβαια, δε χρειάζεται να σας στοιχειώσει. Μία μικρή αλλαγή, η μόνωση της ταράτσας σας, μπορεί να σας χαρίσει αυτή τη θαλπωρή που επιζητείτε κάθε φορά που επιστρέφετε κουρασμένοι από τη δουλειά, την ασφάλεια και σιγουριά ότι εσείς και οι δικοί σας ζείτε κάτω από μια στέγη που σας προστατεύει από κρύο, υγρασία, μούχλα και καταστροφές. Η ολοκληρωμένη και επαγγελματική μόνωση κτιρίων μπορεί να αφορά διάφορες ειδικότερες τεχνικές, παρόλα αυτά η απόφαση να κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση σας προσφέρει άμεσα πλεονεκτήματα είτε αφορά την κατοικία σας είτε το κτίριο εργασίας σας.

Μόνωση της ταράτσας και θερμοκρασία
Η στιγμή που θα μονώσετε την ταράτσα σας θα είναι η στιγμή που η θερμοκρασία τους σπιτιού σας θα σταματήσει να είναι «θύμα» της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος. Πώς μεταφράζεται αυτό; Από τη μία, το σπίτι θα έχει λιγότερες απώλειες θερμότητας το χειμώνα, επομένως θα είναι πιο ζεστό, και αντίστοιχα το καλοκαίρι δεν θα χάνει τη δροσιά που παράγει το κλιματιστικό σας. Η θωράκιση δουλεύει και αντίστροφα, δηλαδή η ζέστη ή το ψύχος του εξωτερικού περιβάλλοντος θα είναι πιο δύσκολο να εισχωρήσουν και να διαταράξουν τις συνθήκες εντός του κτίσματός σας.
monosi_taratsas2

Μόνωση της ταράτσας και προστασία
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μόνωση της ταράτσας μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικές τεχνικές, συνδυαστικά ή μη, οι οποίες σχηματίζουν έναν προστατευτικό κλοιό στο σπίτι σας. Έτσι περιβαλλοντικές καταστροφές ή φθορές, όπως η μούχλα, η υγρασία παραμένουν μακριά από το ήρεμο εσωτερικό σας χώρο. Το προστατευτικό αυτό πέπλο εξυπηρετεί αρχικά μεσοπρόθεσμα, κρατώντας στοιχεία υγρασίας και μούχλας σε απόσταση. Μακροπρόθεσμα έχουμε παραπάνω πλεονεκτήματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι παράγοντες που διαβρώνουν, και ως αποτέλεσμα καταστρέφουν, τα δομικά υλικά μιας ταράτσας, οδηγώντας πολλές φορές σε μερική ή ολική κατάρρευσή της.

Μόνωση της ταράτσας και.... το πορτοφόλι σας

Είναι φυσικό επακόλουθο των παραπάνω στοιχείων ότι οι θερμοκρασιακές απώλειες εξανεμίζονται στην περίπτωση που προχωρήσετε σε μόνωση της ταράτσας σας και αντίστοιχα εξανεμίζονται οι λεγόμενες «μαύρες τρύπες» στο οικονομικό κομμάτι.
Δηλαδή οι συστηματικές και πολλές φορές απρόβλεπτες δαπάνες για να θερμάνετε ή να δροσίσετε το σπίτι σας, τη στιγμή που έχετε παράλληλες απώλειες θερμότητας/ψύχους λόγω ελλιπούς ή μηδαμινής μόνωσης έως και 40%. Η άμεση εξισορρόπηση του παραπάνω χάσματος παρέχει μεν εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μας ωφελεί και μακροπρόθεσμα. Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια επένδυση οδηγεί σε γρήγορη απόσβεση χρημάτων και η οικονομική ευκολία που παρέχει διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Έκπτωση 20% για τον μήνα Ιούλιο και Άυγουστο

Τεχνικές μόνωσης ταρατσών
Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να προασπίσετε την ταράτσα σας, άλλες πιο αποδοτικές και άλλες λιγότερο. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι εξής: η θερμομόνωση, η υγρομόνωση ή στεγανοποίηση, η συμβατική και η ανεστραμμένη μόνωση. Η εταιρία Monoiso παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη μόνωση της ταράτσας σας, ξεκινώντας από τη μελέτη και αξιολόγηση κάθε επιμέρους κτιρίου ώστε να καταλήξει στην καλύτερη και αποδοτικότερη μονωτική λύση. Στη συνέχεια αναλαμβάνει από την αρχή μέχρι το τέλος τις υπηρεσίες της στη διαδικασία της μόνωσης.

Θερμομόνωση ταράτσας
Η συγκεκριμένη μέθοδος στοχεύει στο να αντιμετωπίσει την απώλεια θερμότητας του κτιρίου, η οποία οφείλεται στην ελλιπή μόνωση της ταράτσας. Για την θερμομόνωσή της προτείνεται η εγκατάσταση ενός εξωτερικού συστήματος μόνωσης το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικό κουβούκλιο ενάντια στα φυσικά φαινόμενα και την διαρροή θερμότητας προς το περιβάλλον. Πραγματοποιείται με την τοποθέτηση πολυστερίνης (Φελιζόλ).

Στεγανοποίηση ταράτσας
Η στεγανοποίηση είναι διαδικασία που σχετίζεται με το υγρό στοιχείο και αφορά την προστασία, αλλιώς τη στεγάνωση, της ταράτσας από νερά και από τη δημιουργία υγρασίας στο ταβάνι. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο μεθόδους για την υγρομόνωση της ταράτσας, οι οποίες αξιοποιούν διαφορετικά υλικά, την επικόλληση ασφαλτοπάνου ή τα επαλειφόμενα. Το πρώτο προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από τη βροχή, ενώ τα επαλειφόμενα είναι υλικά που αλείφουμε πάνω στην ταράτσα. Παράδειγμα είναι το Hyperdesmo, που προστατεύει τόσο από τις καιρικές συνθήκες όσο και από την ηλιακή και θερμική επιβάρυνση.

Συμβατική και ανεστραμμένη μέθοδος
Η συμβατική μέθοδος εφαρμόζεται παραδοσιακά για τη μόνωση των ταρατσών στη χώρα μας και επικαλύπτει την υπάρχουσα θερμομονωτική στρώση του κτίσματος. Η ανεστραμμένη μέθοδος πραγματοποιείται με την ακριβώς αντίθετη φορά. Συνήθως χρησιμοποιούνται τα υλικά που αξιοποιούνται και στη στεγανοποίηση, όπως το ασφαλτόπανο και τα επαλειφόμενα.

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ανάμεσα σε όλες αυτές τις μεθόδους. Στόχος μας είναι σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε να δημιουργούμε συνθήκες μόνωσης, ασφάλειας και οικολογικής συνείδησης. Για αυτό το λόγο προχωρούμε πάντα σε λεπτομερή αξιολόγηση του κάθε κτιρίου, επιλέγοντας τα σωστά υλικά και την καλύτερη και αποδοτικότερη μέθοδο για να προχωρήσουμε. Ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιούμε επιλέγονται μετά από ενδελεχή έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη μας παράγοντες όπως η σχέση αξίας και ποιότητας, η φιλικότητα ή μη προς το περιβάλλον και η αντοχή. Με την Monoiso μείνετε ήσυχοι... Έχετε μια μονωμένη στέγη πάνω από το κεφάλι σας!!

Μια ολοκληρωμένη μόνωση ταράτσας προσφέρει οικονομία έως και 65% με τις τιμές να ξεκινούν από 13,00 € ανά τετραγωνικό μέτρο έως 17,00 € πλέον ΦΠΑ.
Καλέστε μας στο 210 3313965 ή περιηγηθείτε στο site της εταιρίας μας www.monoiso.gr και είμαστε εδώ για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Έκπτωση 20% για τον μήνα Ιούλιο και Άυγουστο

Μονώσεις ταρατσών λήψη με θερμική κάμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης