Riskykidd: Από τη Μεγάλη Βρετανία στη Eurovision

Riskykidd: Από τη Μεγάλη Βρετανία στη Eurovision

Είναι ο ράπερ που θα συμμετάσχει μαζί με τους Freaky Fortune στη Eurovision εκπροσωπώντας με το τραγούδι «Rise Up» τη χώρα μας ή, αλλιώς, ο ταλαντούχος μουσικός που έκανε την Eλενα Παπαρίζου να του ευχηθεί μέσω Facebook «Καλή επιτυχία, Ρισκάκο!»  

Riskykidd: Από τη Μεγάλη Βρετανία στη Eurovision
Hταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη λάτρεψε με την πρώτη ματιά. «Hθελα να μείνω εδώ γιατί μου άρεσαν όλα: από τον καιρό και την ελληνική κουζίνα μέχρι το ταμπεραμέντο των ανθρώπων. Ολη αυτή η εξωστρέφεια του Ελληνα με συνεπήρε», εξομολογείται ο Riskykidd, κατά κόσμον Shane Schuller, o ράπερ που μαζί με τους Freaky Fortune θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η σχέση του Riskykidd με τη μουσική ξεκινά πολλά χρόνια πριν, στη Μεγάλη Βρετανία όπου και μεγάλωσε. Γαλουχημένος μέσα σε πολυπολιτισμικά μουσικά ερεθίσματα, πειραματίζεται με διάφορα hip hop και r’n’b μουσικά projectς, κατορθώνοντας να διαμορφώσει τη δική του μουσική ταυτότητα: «Οταν ήμουν οκτώ ετών ο πατέρας μου πήρε ένα πιάνο το οποίο άλλαξε τη ζωή μου, καθώς αποτέλεσε την καλύτερη συντροφιά μου. Εκτοτε συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται να προβληματιστώ για τον επαγγελματικό δρόμο που θα τραβούσα. Ηθελα να ασχοληθώ με τη μουσική».

Κλείσιμο

Μαζί με τους Freaky Fortune

Ο ράπερ από τη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται με ένα δυνατό συμβόλαιο στα χέρια όταν τον ανακαλύπτει η Panik Records και του προτείνει να ενταχθεί στο δυναμικό της. «Mου αρέσει να γράφω στίχους και να ραπάρω», παραδέχεται, όπως ακριβώς και ότι μία από τις κορυφαίες στιγμές της μέχρι τώρα μουσικής πορείας του ήταν η συμμετοχή του στο No 1 και πολυβραβευμένου dance hit «Αll time» με τους Playmen και την Ελενα Παπαρίζου: «Ηταν μια εκπληκτική συνεργασία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η Ελενα είναι ταλαντούχα, ευφυής και γενναιόδωρη με τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Μεταξύ μας αναπτύχθηκε μια υπέροχη σχέση».



Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ και οι συμβουλές της Ελενας
Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο καλλιτεχνών ήταν και ο λόγος που έκανε την άλλοτε νικήτρια της Eurovision να γράψει για τον Riskykidd στην προσωπική της σελίδα στο Facebook «Καλή τύχη, Ρισκάκο!». Θεωρώντας μάλιστα ότι ο εν λόγω μουσικός διαγωνισμός είναι πάνω απ’ όλα μια μεγάλη γιορτή, τον συμβούλευσε να την ευχαριστηθεί με τη φράση «απόλαυσέ το».

Ο ίδιος εξακολουθεί να κρατά χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας φαν της διοργάνωσης και υποστηρίζοντας ότι την παρακολουθούσε από παιδί: «Η βραδιά του τελικού αποτελούσε πάντα μια καλή αφορμή για να μαζευτούμε φίλοι σε κάποιο σπίτι και να απολαύσουμε διαφορετικά μουσικά ακούσματα τρώγοντας junk food. Ο καλλιτέχνης που μου άρεσε περισσότερο από όσους διαγωνισμούς έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα είναι ο Αλεξάντερ Ρίμπακ». Φέτος ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση της Ελλάδας και παραδέχεται ότι μαζί με τους Freaky Fortune αποτελούν μια καλή παρέα: «Περνάμε πολλές ώρες μαζί μελετώντας τις λεπτομέρειες της εμφάνισής μας στη Eurovision, πίνοντας καφέδες και κάνοντας πλάκες. Το ταξίδι μέχρι την Κοπεγχάγη είναι μεγάλο κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το απολαύσουμε. Γούρια και τα σχετικά δεν θα υπάρχουν. Μοναδικός άσος στο μανίκι μας θα είναι η θετική ενέργεια των φαν μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης