Τελικά το σεξ... γυμνάζει;

Τελικά το σεξ... γυμνάζει;

Οι ερευνητές μπορούν πλέον να απαντήσουν σε ένα από τα πιο hot θέματα συζήτησης για το σεξ

Τελικά το σεξ... γυμνάζει;
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πως είναι η καλύτερη άσκηση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάψουμε θερμίδες αλλά και να χτίσουμε κορμί. Τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και τι άστικος μύθος; Ένας επιστήμονας ελληνικής καταγωγής βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Γυμνάζει το σεξ; Σύμφωνα με έρευνα του 2008, το σεξ αυξάνει κατά 21 παλμούς το λεπτό τον καρδιακό ρυθμό των αντρών, και κατά 19 των γυναικών. Σε τι μεταφράζεται αυτό; Η αύξηση αυτή είναι αντίστοιχη με αυτή που παρατηρείται όταν κάποιος κάνει επι τόπου πηδηματάκια για λιγότερο από ένα λεπτό. Οπότε, καλύτερα να μην αφήσετε τη γυμναστική σας μόνο στο... κρεβάτι.

Πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε όμως στο σεξ; Την απάντηση έχει ο ελληνικής καταγωγής δρ. Άντονι Καρέλης, καθηγητής της Επιστήμης της Άσκησης στο πανεπιστήμιο του Κεμπέκ. Πριν δύο μήνες ο καθηγητής και η ομάδα του δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση PLoS One μελέτη που ερεύνησε πόση ενέργεια καίμε πραγματικά κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Διαβάστε περισσότερα από το faysbook.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης