Ρωσία: Συνελήφθη το άτομο που έβαλε τη βόμβα σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Συνελήφθη το άτομο που έβαλε τη βόμβα σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος - Ο συλληφθείς ανακρίνεται 

Ρωσία: Συνελήφθη το άτομο που έβαλε τη βόμβα σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη
Συνελήφθη το άτομο που οργάνωσε και πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 

Ο άνδρας «συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της FSB», που είναι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ερευνητικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο, ο συλληφθείς ανακρίνεται. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητά του ή τον τόπο σύλληψης. 

Κλείσιμο
Ο ύποπτος φέρεται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση που έγινε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Perekrestok στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Δεκεμβρίου. Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι. Εξ αυτών, οι 8 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής. 

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της οργάνωσης. 

Το Ισλαμικό Κράτος και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία έχουν απειλήσει πολλές φορές τη Ρωσία, ιδίως μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στον συριακό πόλεμο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. 

Αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου φέτος την μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, οι υπηρεσίες ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ, δεδομένου ότι το ΙΚ έχει χάσει σχεδόν το σύνολο των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του στις δύο αυτές χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης