Ο πρίγκιπας Γεώργιος δεν θα έχει ειδική μεταχείριση στο σχολείο

Ο πρίγκιπας Γεώργιος δεν θα έχει ειδική μεταχείριση στο σχολείο

Με ποιο επίθετο πηγαίνει σχολείο ο πρίγκιπας Γεώργιος; - Γιατί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επέλεξαν το συγκεκριμένο σχολείο;

Ο πρίγκιπας Γεώργιος δεν θα έχει ειδική μεταχείριση στο σχολείο
Την περασμένη Πέμπτη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χωρίς την έγκυο σύζυγό του συνόδευσε τον 4χρονο πρίγκιπα Γεώργιο στην πρώτη του ημέρα στο σχολείο. Ο μικρός πρίγκιπας συνοφρυωμένος και ντροπαλός πέρασε την είσοδο του ιδιωτικού σχολείου Thomas's στην περιοχή Μπάτερσι του νοτιοδυτικού Λονδίνου φορώντας την μπλε στολή του και κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα του.

Στο σχολείο ο δισεγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ φοιτά με το όνομα Γεώργιος Κέιμπριτζ από τον τίτλο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ, αν και οι γαλαζοαίματοι συνήθως δεν έχουν επίθετα. Πώς όμως θα είναι η ζωή για τον Γεώργιο στο νέο του περιβάλλον, θα τον αντιμετωπίζουν ως τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας ή σαν έναν ακόμα μαθητή;

Ο διευθυντής του σχολείου του μικρού πρίγκιπα, Μπεν Τόμας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Express και διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει καμιά ειδική μεταχείριση για τον γιο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

«Στόχος μας για αυτόν, όπως και για όλους τους μαθητές μας, είναι να προσφέρουμε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον, όπου θα αισθάνεται πως έχει την υποστήριξη μιας καλής ομάδας που τον αγαπά. Αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε για εκείνον. Δεν θα υπάρχει καμιά ειδική μεταχείριση», τόνισε ο διευθυντής.
Κλείσιμο

Ο ίδιος, ανέφερε ότι το σχολείο έχει τρεις αρχές, διασκέδαση, μάθηση και επίτευξη στόχων και αποκάλυψε πως για τους μικρούς μαθητές η αρχή θα είναι ήπια με «μεγάλη στιγμή» το μεσημεριανό, όταν τα παιδιά καλούνται να ισορροπήσουν τα πιάτα τους επάνω στον δίσκο!

Όμως, όταν ο Μπεν Τόμας ερωτήθηκε γιατί οι γονείς του μικρού Γεώργιου «έσπασαν» την παράδοση και επέλεξαν για πρώτη φορά ένα σχολείο στο οποίο δεν συνήθιζαν να πηγαίνουν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας - Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι φοιτούσαν σε σχολείο κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον - ο διευθυντής δήλωσε πως η επιλογή σχολείου είναι μια αυστηρά προσωπική απόφαση για τον κάθε γονιό.

Πάντως, υπέθεσε ότι, ίσως, επειδή το σχολείο του εστιάζει στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών παράλληλα με την καλλιτεχνική και αθλητική τους ανάπτυξη, αυτός είναι ένας λόγος για να το επιλέγουν οι γονείς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης