Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο περιθώριο της G20

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο περιθώριο της G20

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της παγκόσμιας επικαιρότητας την Παρασκευή

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο περιθώριο της G20
Ιστορικής σημασίας συνάντησης, έστω και σε ουδέτερο έδαφος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο περιθώριο της διάσκεψης των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών στον κόσμο (G20), μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ
και του ομολόγου του της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε το «ραντεβού» μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Αμβούργο, όπου διεξάγεται η διάσκεψη της G20. Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα φλέγοντα ζητήματα της παγκόσμιας επικαιρότητας, όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή (κυρίως το συριακό), το μεταστευτικό, η κρίση στη χερσόνησο της Κορέας, η κρίση στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναδεικνύουν και μία ακόμη πτυχή, καθώς η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
θα διεξαχθεί στη σκιά των εξελίξεων και της μεγάλης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει -ιδιαίτερα στις ΗΠΑ- για τις σχέσεις του ρεπουμπλικανού προέδρου με τη Ρωσία και την εμπλοκή Ρώσων χάκερ στην προεκλογική περίοδο των Ηνωμένων Πολιτειών, προς όφελος του εκλεγέντα προέδρου Τραμπ, όπως υποστηρίζει η αντίπαλη πλευρά των Δημοκρατικών και προσωπικά η μεγάλη χαμένη των προεδρικών εκλογών, Χίλαρι Κλίντον.

Στη διάσκεψη της G20 θα παραβρεθούν τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, με τους οποίους ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει χρήσιμες επαφές αναφορικά με τη συμφωνία για το κλίμα -με την πρώτη- και για την κρίση με τη Βόρεια Κορέα - με τον δεύτερο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης