Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η συνάντηση Πούτιν-Τίλερσον

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η συνάντηση Πούτιν-Τίλερσον

Είχε κοινοποιηθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα δεχόταν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών - Η συζήτηση περιστράφηκε στην κρίση που ξέσπασε στη Συρία, μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η συνάντηση Πούτιν-Τίλερσον
Σε σίριαλ με πολύ παρασκήνιο εξελίχθηκε η υπόθεση της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε να συναντηθεί με τον Αμερικανό διπλωμάτη, προκειμένου να λάβει από πρώτο χέρι τα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ για τα καυτά ζητήματα της Συρίας, της Ουκρανίας και του ψυχροπολεμικού κλίματος που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Πούτιν άκουσε τον Αμερικανό διπλωμάτη, αλλά εστίασε την κουβέντα στην κρίση που ξέσπασε μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ
στην αεροπορική βάση της Συρίας.

Στις δηλώσεις του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως ο ίδιος και ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύουν σε μία ενιαία και ασφαλή Συρία και συμφώνησαν να μην επιτρέψουν να παραμείνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες.
Κλείσιμο

Επανέλαβε, δε, πως η Ουάσιγκτον είναι σίγουρη πως το καθεστώς Άσαντ έχει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Νωρίτερα, οι Ρώσοι επιτελείς είχαν δηλώσει ότι δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Τίλερσον, παρ' ότι υπήρχε σχετικό αίτημα των Αμερικανών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης