«Οι δηλώσεις Τραμπ ενόχλησαν το ΝΑΤΟ», έσπευσε να δηλώσει ο γερμανός ΥΠΕΞ

«Οι δηλώσεις Τραμπ ενόχλησαν το ΝΑΤΟ», έσπευσε να δηλώσει ο γερμανός ΥΠΕΞ

Σάλος από την τοποθέτηση του νέου πλανητάρχη ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο - «Η Συμμαχία έλαβε υπόψη τις σχετικές δηλώσεις με ανησυχία», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

«Οι δηλώσεις Τραμπ ενόχλησαν το ΝΑΤΟ», έσπευσε να δηλώσει ο γερμανός ΥΠΕΞ
 Άμεση ήταν η αντίδραση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών , Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Τραμπ για το ΝΑΤΟ
.  

Κλείσιμο
«Οι εκφράσεις του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ενόχλησαν το ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία έλαβε υπόψη τις σχετικές δηλώσεις με ανησυχία», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στις Βρυξέλλες. 

Ο Στάινμαγερ πρόσθεσε επίσης ότι οι δηλώσεις Τραμπ για Ε.Ε και ΝΑΤΟ  δεν εξέπληξαν μόνο τις Βρυξέλλες.


Οι δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ 


«Παρωχημένος οργανισμός, αλλά σημαντικός για μένα»...

Το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο γιατί δεν έχει βοήθησε εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά ο στρατιωτικός οργανισμός παραμένει πολύ σημαντικός για αυτόν, δήλωνε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο Τραμπ είπε στην εφημερίδα, «Μου άσκησαν τόση κριτική όταν είπα ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο. Είναι παρωχημένο γιατί δεν αντιμετώπισε την τρομοκρατία. Μου άσκησαν πολύ έντονη κριτική για δύο μέρες. Και μετά άρχισαν να λένε ότι ο Τραμπ έχει δίκιο».

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι πολλά μέλη του ΝΑΤΟ δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί για την παροχή προστασίας από την Αμερική. «Πολλές από αυτές τις χώρες δεν πληρώνουν όσα πρέπει να πληρώνουν, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε.

«Έχοντας κάνει αυτή την παρατήρηση, το ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό για μένα. Υπάρχουν πέντε χώρες που πληρώνουν αυτό που πρέπει να πληρώσουν. Πέντε. Δεν είναι πολλές», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης