Στραμμένη στη Ρωσία η «πολεμική μηχανή» του ΝΑΤΟ

Στραμμένη στη Ρωσία η «πολεμική μηχανή» του ΝΑΤΟ

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση της Συμμαχίας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Στραμμένη στη Ρωσία η «πολεμική μηχανή» του ΝΑΤΟ
«Μπαρούτι» μυρίζει η Ευρώπη στα ανατολικά σύνορά της με την πρωτοφανή κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ ως απάντηση στις προκλητικές, επιθετικές κινήσεις της Ρωσίας.

Την ώρα που η Μόσχα προβαίνει σε επίδειξη ισχύος στη Συρία και κινητοποιεί ολόκληρη τη στρατιωτική μηχανή της, κράτη μέλη της Συμμαχίας απαντούν με ενεργοποίηση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και με τα ραντάρ τους στραμμένα προς τη Ρωσία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η πρόσφατη κίνηση της ρωσικής κυβέρνησης να αναπτύξει πυραύλους, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει συναγερμό στη Δύση.

   Οι Ρώσοι, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα βλέποντας το ΝΑΤΟ να τους περικυκλώνει.

Ο φόβος όλων επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο να έχει αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικά η Ρωσία στο Καλίνινγκραντ, με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ να αρνείται να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα για το κατά πόσο οι πύραυλοι αυτοί φέρουν και πυρηνικές κεφαλές.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα η αποκάλυψη της Wall Street Journal για προετοιμασίες πυρηνικού πολέμου από τη Μόσχα έχουν σημάνει συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας και τα στρατιωτικά επιτελεία ανά την υφήλιο.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών Typhoon στη Ρουμανία ενώ οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν για την αποστολή στρατιωτών και βαρέων αρμάτων μάχης στον προνομιακό τους εταίρο, Πολωνία, η οποία με τη σειρά της βλέπει εξόχως ανησυχητικά τις ρωσικές κινήσεις στα ανατολικά της σύνορα.Η Γερμανία, ο Καναδάς και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ επίσης δεσμεύτηκαν να στείλουν δυνάμεις σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, την ίδια ημέρα που δύο ρωσικά πολεμικά πλοία οπλισμένα με πυραύλους Cruise μπήκαν στη Βαλτική, ανάμεσα στη Σουηδία και τη Δανία.

Τα πλοία ανήκαν σε μια ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου δύναμης οκτώ σκαφών, περιλαμβανομένου του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Ρωσίας, «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», που πρόκειται να ενωθούν με άλλα 10 ρωσικά πλοία που είναι ήδη στα ανοιχτά της Συρίας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Στη Μαδρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Ρωσία απέσυρε αίτημα ανεφοδιασμού τριών πολεμικών στον ισπανικό βορειοαφρικανικό θύλακα της Θέουτα, αφού σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ υποστήριξαν πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχευθούν άμαχοι στη Συρία.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, δήλωσε πως η Βρετανία θα αποστείλει ένα τάγμα ισχύος 8 χιλιάδων ανδρών στην Εσθονία, υποστηριζόμενο από στρατεύματα από τη Γαλλία και τη Δανία, αρχίζοντας τον Μάιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης