Σταθερό προβάδισμα για την Χίλαρι Κλίντον

Σταθερό προβάδισμα για την Χίλαρι Κλίντον

Η Χίλαρι δείχνει να «έχει το πάνω χέρι» έναντι του Τραμπ και στις πολιτείες όπου ήδη έχει ξεκινήσει η πρώιμη ψηφοφορία

Σταθερό προβάδισμα για την Χίλαρι Κλίντον
Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Σε εθνικό επίπεδο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 45% στην πρόθεση ψήφου έναντι 39% για τον Ντόναλντ Τραμπ και 6% για τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον. 

Κλείσιμο
Η τελευταία δημοσκόπηση για το Reuters/Ipsos δίνει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στην Κλίντον έναντι του Τραμπ, ενώ η πιο πρόσφατη ανάλυση των στατιστικών στοιχείων ανά πολιτεία, δίνει στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 95% στην συγκέντρωση των 270 εκλεκτορικών ψήφων που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή.

Εκτός του Οχάιο, της Αϊόβα και των συντηρητικότερων Πολιτειών, οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Και σύμφωνα με τις μετρήσεις κοινής γνώμης, τις τελευταίες εβδομάδες οι ψηφοφόροι που παραμένουν αναποφάσιστοι κλίνουν προς τη Χίλαρι Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον δείχνει να «έχει το πάνω χέρι» έναντι του Ντόναλντ Τραμπ και στις πολιτείες όπου ήδη έχει ξεκινήσει η πρώιμη ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είτε με επιστολική ψήφο είτε με ψηφοφορία σε κάλπες στα ειδικά εκλογικά τμήματα.

Σε 37 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν πριν από την καθορισμένη ημερομηνία, ενώ οι  ψήφοι δεν θα καταμετρηθούν παρά την Τρίτη 8η Νοεμβρίου, ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης