Οργή της Χαμάς για την παρουσία του Αμπάς στην κηδεία του Πέρες

Οργή της Χαμάς για την παρουσία του Αμπάς στην κηδεία του Πέρες

«Χλευάζει τις θυσίες των Παλαιστινίων», ανέφερε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης

Οργή της Χαμάς για την παρουσία του Αμπάς στην κηδεία του Πέρες
Πλήθος διεθνών ηγετών παραβρέθηκε στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 93 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πέραν του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και άλλων προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, στην τελετή παραβρέθηκε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς.

Κλείσιμο
Ο Αμπάς, μάλιστα, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Ισραήλ από το 2010, χαιρέτησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου και του είπε: «Πέρασε πολύς καιρός
».

Η παρουσία του, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από τη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, εκπρόσωπος της οποίας καταδίκασε την απόφασή του να μεταβεί στο Ισραήλ για την κηδεία του Πέρες.

«Η συμμετοχή του Αμπάς στην κηδεία του Πέρες αποτελεί χλεύη των αιματηρών θυσιών που έχουν γίνει από τους Παλαιστινίους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάμι Αμπού Ζούχρι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Αμπάς, ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα Παλαιστίνιων αξιωματούχων, εκ των οποίων και τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καθόταν στην πρώτη σειρά ανάμεσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης