Βίντεο σοκ: Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώνουν Αφροαμερικανό

Βίντεο σοκ: Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώνουν Αφροαμερικανό

Το βίντεο χαρακτηρίζεται από κακή ποιότητα εικόνων και σημεία χωρίς ήχο, με την αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές να τονίζουν πως διεξάγεται έρευνα για τον πυροβολισμό και τον θάνατο του 38χρονου γεννημένου στην Ουγκάντα

Βίντεο σοκ: Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώνουν Αφροαμερικανό
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αστυνομικές Αρχές των ΗΠΑ δύο βίντεο του φόνου ενός άοπλου μαύρου άνδρα στο Ελ Καχόν της Καλιφόρνια από αστυνoμικούς.

Το βίντεο χαρακτηρίζεται από κακή ποιότητα εικόνων και σημεία χωρίς ήχο, με την αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές να τονίζουν πως διεξάγεται έρευνα για τον πυροβολισμό και τον θάνατο του 38χρονου γεννημένου στην Ουγκάντα, Αλφρεντ Ολάνγκο. Ωστόσο τονίζεται πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Τα βίντεο του επεισοδίου προέρχονται από δύο πηγές: μια κάμερα του καταστήματος τάκος Los Ponchos, στην Ελ Καχόν και το κινητό τηλέφωνο ενός περαστικού.

Τα βίντεο, δείχνουν δύο αστυνομικούς να είναι αντιμέτωποι με τον Ολάνγκο σε πάρκινγκ εστιατορίου πριν ο ένας ανοίξει πυρ και ο άλλος χρησιμοποιήσει Taser. Στο βίντεο του περαστικού, το οποίο διαρκεί μόλις 17 δευτερόλεπτα, μια γυναίκα φωνάζει: «Μην τον πυροβολείς!», πριν πέσουν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί και ακουστεί η γυναίκα να ουρλιάζει.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι έκανε ο Ολάνγκο τα δευτερόλεπτα πριν πυροβοληθεί. Αυτό επειδή εν μέρει, τον καλύπτει κατά διαστήματα ένας αστυνομικός και δεν φαίνεται.
Κλείσιμο

Μέλη της οικογένειας του Ολάνγκο και ακτιβιστές ζητούσαν εδώ και μερικές ημέρες από την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα βίντεο, πιστεύοντας ότι θα έδειχναν πως οι αστυνομικοί δεν έδρασαν σωστά.

Η μητέρα του Ολάνγκο, στη διάρκεια μιας συνέντευξής της την Πέμπτη, δήλωσε πως ο γιος της είχε υποστεί νευρικό κλονισμό και πως η αστυνομία θα έπρεπε να τον βοηθήσει αντί να ανοίξει γρήγορα πυρ εναντίον του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ο Νταν Γκίλιον, δήλωσε χθες Παρασκευή πως τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν τη θέση της οικογένειας πως οι αστυνομικοί «προκάλεσαν έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης