UNICEF: 96 παιδιά σκοτώθηκαν σε μία εβδομάδα στο Χαλέπι

UNICEF: 96 παιδιά σκοτώθηκαν σε μία εβδομάδα στο Χαλέπι

Περισσότερα από 220 τραυματίστηκαν - Εγκλωβισμένα στον εφιάλτη της συριακής κρίσης

UNICEF: 96 παιδιά σκοτώθηκαν σε μία εβδομάδα στο Χαλέπι
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η οργάνωση UNICEF για τα θύματα των επιδρομών που εξακολουθούν να πλήττουν τη Συρία.

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης μέσα σε μόλις επτά ημέρες 96 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 223 τραυματίστηκαν στο Χαλέπι, εκ των οποίων πολλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Στο Χαλέπι, 96 παιδιά σκοτώθηκαν και 223 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις δίχως έλεος μόνο αυτή την εβδομάδα. Κάθε ένα από αυτά, ήταν μία κόρη και ένας γιος
», δήλωσε συγκλονισμένος ο υποδιευθυντής της οργάνωσης, Τζάστιν Φόρσιθ. 

«
Κλείσιμο
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτά που βιώνουν τα παιδιά στο Χαλέπι. Είναι εγκλωβισμένα σε έναν εφιάλτη», πρόσθεσε ο Φόρσιθ.

Τη στιγμή που σε πολλές περιοχές του Χαλεπίου δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό, ενώ υπάρχει σοβαρή έλλειψη τροφής με την ανθρωπιστική βοήθεια να μην φτάνει και το ιατρικό προσωπικό που παραμένει στην πόλη να αγγίζει σε αριθμό τους 30 ειδικούς, η κατάσταση είναι περισσότερο από απελπιστική. 

Όπως αναφέρουν οι λιγοστοί γιατροί που δίνουν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τους δεκάδες τραυματίες που δέχονται στις αυτοσχέδιες κλινικές τους, τα παιδιά έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

«Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την βιαιότητα κατά των παιδιών. Η επίδρασή της στα παιδιά είναι το χειρότερο που έχουμε δει», υποστήριξε ένας από τους γιατρούς. 

Ο Φόρσιθ, μάλιστα, τόνισε ότι οι γιατροί αναγκάζονται να αφήσουν κάποια από τα παιδιά να πεθάνουν ενώ σώζουν άλλους τραυματίες, καθώς υπάρχει έλλειψη στις ιατρικές προμήθειες. 

«Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πίνουν βρώμικο νερό γιατί ένας υδροηλεκτρικός σταθμός βομβαρδίστηκε και άλλοι έχουν πάψει να λειτουργούν. Θαρραλέοι διασώστες έχουν σκοτωθεί. Τα κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν καταστραφεί. Ο κόσμος κοιτάζει αυτή τη φρίκη να ξεδιπλώνεται. Κάθε ημέρα, συνεχίζει και γίνεται χειρότερη. Η δολοφονία των αθώων στο Χαλέπι πρέπει να σταματήσει», συμπλήρωσε ο Φόρσιθ, τονίζοντας ότι η οργάνωση έχει αποστείλει βοήθεια στις υπό κατάληψη περιοχές της Μαντάγια, Φούα, Κεφράγια και Ζαμπαντάνι. 

Αλλά, ο υποδιευθυντής της οργάνωσης επισήμανε πως η βοήθεια αυτή δεν είναι αρκετή και τόνισε πως η μόνη λύση είναι να τερματιστεί η φρίκη στο Χαλέπι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης