Το καμάρι του Βρετανικού Ναυτικού: Το HMS Daring στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών

Το καμάρι του Βρετανικού Ναυτικού: Το HMS Daring στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών

Ο υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, θα στείλει αυτή την εβδομάδα το HMS Daring για την προστασία των αμερικανικών ναυαρχίδων που χρησιμοποιούνται για την οργάνωση βομβιστικών επιθέσεων στη Συρία και το Ιράκ

Το καμάρι του Βρετανικού Ναυτικού: Το HMS Daring στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών
Η Βρετανία αποφάσισε να στείλει το καμάρι του Βασιλικού της Ναυτικού, το αντιτορπιλικό HMS Daring, αξίας ενός δισεκατομμυρίου λιρών, στον Περσικό Κόλπο για να υποστηρίξει την στρατιωτική εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, θα στείλει αυτή την εβδομάδα το HMS Daring για την προστασία των αμερικανικών ναυαρχίδων που χρησιμοποιούνται για την οργάνωση βομβιστικών επιθέσεων στη Συρία και το Ιράκ.



Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, όπου ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ, έριξε προειδοποιητικές βολές όταν ένα ιρανικό καταμαράν κατέπλευσε πολύ κοντά του.
Κλείσιμο

Το τύπου 45 καταδρομικό, το οποίο έχει πλήρωμα 190 ατόμων, θα περιπολεί μερικές από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου ως μέρος της επιχείρησης.

Εκτός από την παροχή αμυντικής κάλυψης, το σκάφος θα παρέχει πληροφορίες στα αρχηγεία ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του ISIS.



Τα πλοία τέτοιου τύπου, είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα στον Περσικό Κόλπο, επειδή δεν είχαν σχεδιαστεί για τις θερμοκρασίες στην περιοχή. Το καταδρομικό στελθ, αξίας 1 δισεκατομμυρίου στερλινών, δεν άντεξε τα ζεστά νερά του Περσικού με αποτέλεσμα οι γεννήτριες που ψύχουν την μηχανή τύπου Rolls-Royce να μην ανταποκριθούν και το πλοίο να κολλήσει στο νερό για ώρες.

Το HMS Daring θα εκτελεί ένα παρόμοιο ρόλο με αυτόν που ανέλαβε το HMS Defender νωρίτερα μέσα στο έτος.



Το 2009, το HMS Daring έμεινε από μηχανή στον Ατλαντικό μετά από μια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και έπρεπε να πάει στο ναυπηγείο του Χάλιφαξ στον Καναδά για να επισκευαστεί.

Την περασμένη εβδομάδα τέσσερις ιρανικές μικρές βάρκες «παρενόχλησαν» το US Nitze στον Περσικό Κόλπο και άλλα άλλα δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης