Το Ιράκ απαγχόνισε 36 ισλαμιστές για την πολύκροτη σφαγή του Σπάιχερ

Το Ιράκ απαγχόνισε 36 ισλαμιστές για την πολύκροτη σφαγή του Σπάιχερ

Οι αντάρτες του ISIS είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες από τη σφαγή

Το Ιράκ απαγχόνισε 36 ισλαμιστές για την πολύκροτη σφαγή του Σπάιχερ
Τριάντα-έξι άνδρες απαγχονίστηκαν στο Ιράκ για συμμετοχή στην πολύκροτη απαγωγή και σφαγή έως και 1.700 στρατιωτών από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους το 2014.

Οι αντάρτες του ISIS είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες από τη σφαγή, όπου εικονίζονται εκατοντάδες ιρακινοί στρατιώτες να βαδίζουν αιχμάλωτοι υπό την απειλή όπλων, να στέκονται μπροστά σε χαντάκια και στη συνέχεια να εκτελούνται.

Κλείσιμο
Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στη βάση Σπάιχερ, που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από τον αμερικανικό στρατό, και σημάδεψε τους πρώτους μήνες αστραπιαίας εξάπλωσης των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ πριν δύο χρόνια.

Ομαδικοί τάφοι με τις σορούς εντοπίστηκαν στην περιοχή ένα χρόνο αργότερα, αφότου οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την περιοχή του Τικρίτ, όταν και συνελήφθησαν οι 36 τζιχαντιστές που απαγχονίστηκαν σήμερα.

Τα περισσότερα θύματα ήταν νεαροί σιίτες στρατευμένοι. Η σφαγή κινητοποίησε τη σιιτική κοινότητα του Ιράκ στον αγώνα κατά του ISIS, με σιιτικές πολιτοφυλακές να αναλαμβάνουν έκτοτε ενεργό ρόλο στις μάχες κατά των τζιχαντιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης