Μεξικό: Ο γιος του Ελ Τσάπο ανάμεσα στους απαχθέντες στο Πουέρτο Βαγιάρτα

Μεξικό: Ο γιος του Ελ Τσάπο ανάμεσα στους απαχθέντες στο Πουέρτο Βαγιάρτα

Άλλες διαστάσεις λαμβάνει η περίπτωση απαγωγής στην περιοχή Γιαλίσκο - «Δεν πρόκειται για τουρίστες ή ντόπιους κατοίκους» δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής

Μεξικό: Ο γιος του Ελ Τσάπο ανάμεσα στους απαχθέντες στο Πουέρτο Βαγιάρτα
Διαφορετικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η υπόθεση απαγωγής τουριστών και θαμώνων στην περιοχή Πουέρτο Βαγιάρτα, στο Μεξικό, μετά την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ανάμεσα στους απαχθέντες βρίσκεται και ο γιος του βαρώνου της κοκαΐνης Χοακίν Ελ Τσάπο Γκούζμαν, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση των μεξικανικών αρχών, από το πολυτελές εστιατόριο στην επαρχία Γιαλίσκο, απήχθησαν 12 με 16 άνδρες. Δύο γκρουπ ενόπλων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο με δύο μαύρα SUV, εισέβαλαν στο εστιατόριο και υπό την απειλή όπλων, απήγαγαν τους 12 άνδρες, τους οποίους μετέφεραν προς άγνωστη κατεύθυνση
Κλείσιμο
. Ο Μεξικανός επιθεωρητής που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τελικά, οι απαγωγείς ήταν επτά και οι άνδρες που απήχθησαν έξι.



«Έχουμε την πληροφορία ότι ανάμεσα στους απαχθέντες βρίσκεται ο Ιβάν Αρσιβάλντο Γκούζμαν, ο γιος του Ελ Τσάπο», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Εντουάρντο Αλμαγκουέρ. Ο γιος του Ελ Τσάπο ανέλαβε τις «επιχειρήσεις» του πατέρα του μετά τη σύλληψη του τελευταίου, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα στην περίπτωση της απαγωγής του πολυτελούς εστιατορίου.

Η αστυνομία έχει αρχίσει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η απαγωγή να αφορά πόλεμο συμμοριών. Αν επιβεβαιωθεί η παρουσία του Αρσιβάλντο Γκούζμαν ανάμεσα στους απαχθέντες, η κατάληξη είναι πολύ πιθανό να είναι τραγική, καθώς οι συμμορίες που δρουν στην περιοχή είναι αδίστακτες. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, οι πέντε απαχθέντες είχαν μαζί τους ψεύτικες ταυτότητες, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ήταν μέλη της ομάδας Γκούζμαν. Ο επικεφαλής της έρευνας ξεκαθάρισε πάντως, ότι οι απαχθέντες δεν είναι τουρίστες, ούτε ντόπιοι κάτοικοι.

Σύμφωνα με αναλυτές, μετά τη σύλληψη του Ελ Τσάπο, έχει ξεκινήσει στο Μεξικό ένας μεγάλος πόλεμος συμμοριών, για τον έλεγχο του «εμπορίου ναρκωτικών» και άλλων δραστηριοτήτων στην περιοχή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης