Βίντεο: Δείτε τους σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία να δηλώνουν πίστη στον ISIS

Βίντεο: Δείτε τους σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία να δηλώνουν πίστη στον ISIS

Οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τους μακελάρηδες της Νορμανδίας - Οι γαλλικές αρχές είχαν προειδοποιηθεί για «χτύπημα» τέσσερις ημέρες πριν σφαγή

Βίντεο: Δείτε τους σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία να δηλώνουν πίστη στον ISIS
Ένα βίντεο στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι δύο μακελάρηδες που έσφαξαν τον ιερέα στην εκκλησία στη Νορμανδία έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης το Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, οι δράστες της αιματηρής επίθεσης δηλώνουν πίστη στον αρχηγό της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης.

Στο υλικό το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν σε μια εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και έκοψαν τον λαιμό του ιερέα, εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. 

Κλείσιμο
Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο άτυχος ιερεάς


Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται, χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ. Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

Το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

 


Οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί για «χτύπημα» τέσσερις ημέρες πριν σφαγή!
Πάντως, την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος έδινε στη δημοσιότητα το βίντεο με «πρωταγωνιστές» τους δράστες της φονικής επίθεσης στην εκκλησία, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν την είδηση ότι οι αρχές της Γαλλίας γνώριζαν για το αιματηρό «χτύπημα» τέσσερις ημέρες προτού συμβεί!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, τέσσερις ημέρες προτού οι μακελάρηδες εισβάλουν στο ναό και σκοτώσουν τον ιερέα, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν λάβει μια ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική πληροφορία από μια ξένη υπηρεσία η οποία ανέφερε ότι «ένας άντρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος».

Η ίδια πηγή πληροφόρησε τις γαλλικές αρχές ότι ο συγκεκριμένος δράστης ήταν ήδη στη Γαλλία και θα μπορούσε να δράσει μόνους του αλλά και μαζί με άλλα άτομα.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι αρχές είχαν στα χέρια τους μόνο μια φωτογραφία του συγκεκριμένου υπόπτου, αλλά όχι το όνομα ή τη διεύθυνση κατοικίας του. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας έστειλε την φωτογραφία του άντρα στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την τραγωδία.

Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο άντρας στην φωτογραφία ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στη Νορμανδία, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π., τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης