«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Βαλς

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Βαλς

Ο  Μανουέλ Βαλς που έρχεται σήμερα στην Αθήνα είδε την δημοτικότητά του να κάνει... βουτιά κατρακυλώντας στο 18% από το 43% τον Δεκέμβριο του 2015

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Βαλς
Πάτο έπιασε η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού, καθώς , σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου «TNS Sofres» και της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», η δημοτικότητα του Μανουέλ Βαλς o οποίος επισκέπτεται σήμερα κι αύριο την Ελλάδα, έχει κατρακυλήσει στο 18%.

Στα τάρταρα όμως βρίσκεται και η δημοτικότητά του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, αφού σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τον εμπιστεύεται μόλις το 14% των πολιτών. Ο Φρανσουά Ολάντ καταγράφει ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ: Έχει το χαμηλότερο ποσοστό δημοφιλίας που είχαν όλοι οι προκάτοχοί του πρόεδροι της Γαλλικής Δημοκρατίας τα τελευταία 35 χρόνια!

Κλείσιμο
Μέσα σε διάστημα 27 μηνών, από τότε που ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο  Μανουέλ Βαλς είδε την δημοτικότητά του να κάνει...βουτιά πέφτοντας από το 46/% στο 18%. Ο ίδιος, πάντως, προτιμά να υποβαθμίζει ότι, όλο και περισσότεροι συμπολίτες του του γυρνούν την πλάτη...

«Ανέκαθεν ήξερα ότι το έργο του πρωθυπουργού είναι δύσκολο. Το γεγονός ότι δεν είμαι δημοφιλής δεν με αφήνει αδιάφορο,  όμως, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να είναι απασχολημένος με τον εαυτό μου»... Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού πριν από λίγες ώρες, όταν ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Όπως και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Ολάντ έτσι και ο Μανουέλ Βαλς δεν έχουν πλέουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών των Σοσιαλιστών (40%), του κόμματος τους δηλαδή!

Ο Γάλλος πρόεδρος αλλά και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα από το κύμα κοινωνικής αμφισβήτησης έναντι της πολιτικής των Παρισίων αλλά και τις συνεχιζόμενες απεργίες και διαδηλώσεις των πολιτών προκειμένου να αποσυρθεί ο νόμος «Ελ Κομρί»,  όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ο Ολάντ προσπάθησε να γίνει δημοφιλής μέσω του πρωθυπουργού του, καθώς ο Βαλς ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς της Γαλλίας. Όμως, το μόνο που κατάφερε ήταν να τον συμπαρασύρει στον «γκρεμό»... 

Δείτε το γράφημα που αποτυπώνει την κατάρρευση της δημοφιλίας του Γάλλου πρωθυπουργού Βαλς:









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης