Από τις πάνες του Κιμ Γιονγκ Ουν σε καθαριστήριο της Νέας Υόρκης

Από τις πάνες του Κιμ Γιονγκ Ουν σε καθαριστήριο της Νέας Υόρκης

Η θεία του ηγέτη της Βορείου Κορέας ζει στις ΗΠΑ με το σύζυγό της από το 1998 - Τι λέει για τις οικογενειακές στιγμές με τον μικρό Κιμ Γιονγκ Ουν 

Από τις πάνες του Κιμ Γιονγκ Ουν σε καθαριστήριο της Νέας Υόρκης
Μπορεί η ζωή στη Βόρειο Κορέα να καλύπτεται με μυστήριο, καθώς ελάχιστα στοιχεία είναι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, αλλά όσες ιστορίες τελικά καταφέρνουν να... ξεφύγουν από τους αυστηρούς ελέγχους του καθεστώτος, πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον.

Περισσότερο ενδιαφέρουσες, όμως, είναι οι πληροφορίες που προκύπτουν σχετικά με τη ζωή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και την οικογένειά του.

Το μυστήριο επιχειρεί να διαλύσει μία γυναίκα που μιλώντας στην Washington Post δηλώνει ότι είναι η θεία του δικτάτορα της Βορείου Κορέας και αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του, αλλά και ότι η ίδια και ο σύζυγός της ζουν στον... μεγάλο εχθρό της Πιονγιάνγκ, τις ΗΠΑ!

Η Κο Γιονγκ Σουκ, η οποία είναι η αδελφή της μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κο Γιονγκ Χούι, ζει με διαφορετικό όνομα στη Νέα Υόρκη, με το σύζυγό της, Ρι Γκανγκ, έχουν τρία παιδιά και έχουν ένα καθαριστήριο.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στην αμερικανική εφημερίδα, αυτομόλησε στις ΗΠΑ το 1998, έπειτα από παραμονή της στην Ελβετία όπου είχε μεταβεί για να φροντίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν που σπούδαζε σε σχολή και ενώ η αδελφή της υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο μαστού. 

Παρότι, δεν αποκάλυψε τίποτα για το αμυντικό οπλοστάσιο της Βορείου Κορέας, καθώς όπως είχε πει και στους πράκτορες της CIA που την προσέγγισαν, δεν γνωρίζει τέτοιου είδους στοιχεία, η  θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη έδωσε στη δημοσιότητα την πραγματική ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν, δηλώνοντας έχει γεννηθεί το 1984 και όχι το 1982 ή το 1983 όπως έχει κυκλοφορήσει.

Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι όσο παρέμενε στην Πιονγιάνγκ και απολάμβανε τη ζωή της στις εξοχικές κατοικίες του συζύγου της αδελφής της, τον πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, μεγάλωνε τον μετέπειτα επικεφαλής της χώρας μαζί με τον μικρό της γιο, ενώ σε μικρή ηλικία άλλαζε πάνες και στους δύο. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δε δημιουργούσε προβλήματα ενώ ήταν μικρός, όμως, «εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή. Μάλιστα, όταν η μητέρα του τον επέπληττε διότι έπαιζε πολύ και δεν διάβαζε, εκείνος δεν αντιδρούσε, αλλά εξέφραζε τη διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα κάνοντας απεργία πείνας».

Όσο για την αγαπημένη του ασχολία, αυτή ήταν το μπάσκετ. Το πάθος του ήταν τόσο ισχυρό, που ο μικρός Κιμ Γιονγκ Ουν έπαιρνε την μπάλα του και κοιμόταν μαζί της κάθε βράδυ. Η μητέρα του, μάλιστα, του είχε πει ότι όσο περισσότερο μπάσκετ έπαιζε, τόσο θα ψήλωνε, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας, καθώς σε ηλικία μόλις οκτώ ετών έλαβε ως δώρο μία στολή στρατηγού κι η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας υποκλίθηκε μπροστά του σε ειδική τελετή.

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ώθησαν την Κο να αυτομολήσει στις ΗΠΑ, όπου έφθασαν μαζί με το σύζυγό της έπειτα από το άσυλο που ζήτησαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βέρνη.



Μετά την εξαντλητική ανάκρισή τους επί πολλούς μήνες, έλαβαν επιτέλους την άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, σε μία τοποθεσία σε απόσταση λίγων ωρών από τη Νέα Υόρκη, όπου ξανάφτιαξαν τη ζωή τους με διαφορετικά ονόματα, τα οποία δεν αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα, κι έστησαν την επιχείρησή τους, αλλά και αγόρασαν την κατοικία τους με την οικονομική βοήθεια της CIA, η οποία τους χρηματοδότησε με 200.000 δολάρια.

Τα τρία παιδιά της Κο φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και βρήκαν δουλειά στις ΗΠΑ.
Μολονότι το ζεύγος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη CIA, ο σύζυγός της Ρι Γκανγκ διατρανώνει πως ουδέποτε αποκάλυψαν κάποιο κρατικό μυστικό στις ΗΠΑ, λέγοντας: «Η CIA πίστευε πως εμείς γνωρίζαμε μυστικά του κράτους, όμως εμείς δε γνωρίζαμε τίποτα. Εμείς άλλο δεν κάναμε παρά να φροντίζουμε τα παιδιά και να τα βοηθούμε στα μαθήματά τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης