Ιράν: Συλλήψεις μοντέλων για... παραβίαση των κανόνων του Ισλάμ

Ιράν: Συλλήψεις μοντέλων για... παραβίαση των κανόνων του Ισλάμ

Οι γυναίκες υπέπεσαν στο ατόπημα να εμφανιστούν δίχως να φορούν την τζιχάμπ στο πρόσωπό τους

Ιράν: Συλλήψεις μοντέλων για... παραβίαση των κανόνων του Ισλάμ
Στη σύλληψη τουλάχιστον οκτώ μοντέλων προχώρησαν οι αρχές του Ιράν, με την κατηγορία ότι παραβίασαν του νόμους του Ισλάμ, ανεβάζοντας «προκλητικές» φωτογραφίες στα social media.

Οι... προκλητικές φωτογραφίες, όπως της αποκάλεσαν οι ιρανικές αρχές, έδειχναν κοπέλες να φανερώνουν το πρόσωπό τους, το οποίο, σύμφωνα με τους κανόνες του Ισλάμ, θα πρέπει να είναι καλυμμένο σε κοινή θέα. Οι γυναίκες μοντέλα, που είχαν πάνω από 100.000 ακολούθους στο Instagram η κάθε μία, πόσταραν φωτογραφίες δίχως να φορούν την κλασική Χιτζάμπ, γεγονός που εξαγρίωσε τους αρμόδιους.

Κλείσιμο
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τόσο των μοντέλων, όσο και των φωτογράφων που συμμετείχαν στη διαδικασία. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν θεσπιστεί πολύ συγκεκριμένοι κανόνες για τις επιδείξεις μόδας. Τα μοντέλα θα πρέπει να εντάσσονται σε γραφεία, τα οποία θα φροντίζουν ώστε να ακολουθούνται οι οδηγίες.

Υπάρχουν μοντέλα, ωστόσο, που δουλεύουν μόνα τους, δίχως μάνατζερ και ενεργοποιούνται στα social media. «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε οργανώσει δύο επιχειρήσεις. Συνολικά έχουμε συλλάβει 50 στυλίστες, σε 50 οίκους μόδας», δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης