Γερμανία: Βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι μετά από... 108 χρόνια!

Γερμανία: Βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι μετά από... 108 χρόνια!

Ένας Βρετανός θαλάσσιος βιολόγος έριξε το 1906 1.000 μπουκάλια με ισάριθμα μηνύματα στην Βόρεια Θάλασσα, στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας για την φορά των κυμάτων

Γερμανία: Βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι μετά από... 108 χρόνια!
Στις 30 Νοεμβρίου του 1906 ο διακεκριμένος θαλάσσιος βιολόγος George Parker Bidder, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ στη Βρετανία, έριξε στη Βόρεια Θάλασσα 1.000 μπουκάλια με ισάριθμα μηνύματα, στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας για την φορά των κυμάτων.

Ο Βρετανός επιστήμονας σίγουρα δεν περίμενε ταχεία ανταπόκριση στα μηνύματά του, αλλά ούτε ότι θα χρειαζόταν να περάσουν 108 χρόνια για να καταλήξει ένα από αυτά σε παραλήπτη. Το καλοκαίρι του 2015 η Γερμανίδα συνταξιούχος Marianne Winkler έκανε διακοπές με τον σύζυγό της στα νησιά Frisian, στο γερμανικό κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όταν ανακάλυψε το μπουκάλι με μια κάρτα στο εσωτερικό του γραμμένη στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα ολλανδικά.

Κλείσιμο


Η Winkler έκανε ότι ζητούσε ο αποστολέας του μπουκαλιού, δηλαδή να συμπληρώσει τα κενά στο μήνυμα και να αποστείλει την κάρτα πίσω στο ερευνητικό ινστιτούτο του Πλίμουθ, όσο δε για το κέρδος που θα είχε, ο Bidder είχε υποσχεθεί αμοιβή ένα σελίνι σε όποιον θα ανακάλυπτε τα μπουκάλια του... Οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου στο Πλίμουθ φρόντισαν μέσω του eBay να βρουν ένα σελίνι και να ανταμείψουν την Γερμανίδα συνταξιούχο.

Το μπουκάλι με το μήνυμα μπήκε επίσημα στο Βιβλίο Γκίνες, αφού πιστοποιήθηκε ως το παλαιότερο μπουκάλι με μήνυμα που ξεβράστηκε από την θάλασσα, ηλικίας 108 ετών, 4 μηνών και 18 ημερών, ενώ πριν το ρεκόρ κατείχε ένα μπουκάλι με μήνυμα που ανακαλύφθηκε  το 2013 στα νησιά Σέτλαντ στη Σκωτία και είχε «ηλικία» 99 χρόνια και 43 μέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης