Ινδία: Έδωσαν εξετάσεις σε χωράφι μόνο με τα εσώρουχα για να μπουν στον στρατό!

Ινδία: Έδωσαν εξετάσεις σε χωράφι μόνο με τα εσώρουχα για να μπουν στον στρατό!

Η πρακτική μοιάζει απίστευτη, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή - Η αντιγραφή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα σχολεία και για την είσοδο σε θέσεις εργασίας στο δημόσιο - Δείτε πώς την αντιμετώπισαν οι υπεύθυνοι του στρατού στο κρατίδιο Μπιχάρ

Ινδία: Έδωσαν εξετάσεις σε χωράφι μόνο με τα εσώρουχα για να μπουν στον στρατό!
Μια θέση εργασίας στο δημόσιο ή στον στρατό θεωρείται μεγάλη επιτυχία στην Ινδία. Έτσι, τα φαινόμενα αντιγραφής στις εξετάσεις που έχουν καταγραφεί είναι πολλά. Οι υπεύθυνοι για τις εξετάσεις για θέσεις στον στρατό στο κρατίδιο Μπιχάρ, προφανώς απελπισμένοι από το μεγάλο σκάνδαλο αντιγραφής που είχε ξεσπάσει το περασμένο έτος, όταν οι επίδοξοι στρατιωτικοί πλήρωσαν για να γράψουν στην θέση τους κάποιοι άλλοι, ανακάλυψαν μια νέα «αποτελεσματική» μέθοδο με την οποία η αντιγραφή σίγουρα αποκλείεται.

Την Τρίτη 1.000 υποψήφιοι για θέσεις στον στρατό έδωσαν εξετάσεις μόνο με τα εσώρουχά τους σε ένα απέραντο χωράφι, ενώ έγραφαν έχοντας τα χαρτιά τους επάνω στα γόνατά τους! Ο μόνος ντυμένος ήταν ο επιτηρητής τους.  Η πρωτότυπη μέθοδος εξετάσεων ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Indian Express μαζί με τις ανάλογες φωτογραφίες. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να δώσουν εξετάσεις οι 1.000 υποψήφιοι, καθώς ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων καθιστούσε αδύνατη την σωματική έρευνα για την ανεύρεση τυχόν σημειώσεων.

Κλείσιμο


Μετά την έκταση που πήρε το θέμα και την ενέργεια ενός δικηγόρου να ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της μεθόδου του στρατού το Ανώτατο Δικαστήριο στο Μπιχάρ κάλεσε το υπουργείο Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. Το κρατίδιο είναι από τα πιο φτωχά στην Ινδία και αυτό ίσως εξηγεί το συχνό φαινόμενο της αντιγραφής από τους μαθητές, αφού οι καλοί βαθμοί είναι το «εφαλτήριο» για μια θέση στον δημόσιο τομέα. 

Εκπρόσωπος του στρατού στο Νέο Δελχί αρνήθηκε να σχολιάσει το παράδοξο γεγονός. Η αντιγραφή στα σχολεία της Ινδίας γίνεται με την παλιά μέθοδο των κρυφών σημειώσεων, με υψηλής τεχνολογίας κάμερες ή με τους γονείς των υποψηφίων να σκαρφαλώνουν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν από το παράθυρο στα παιδιά τους τα θέματα των εξετάσεων.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης