Ηνωμένο Βασίλειο: Βρέθηκε 13χρονη Ρομά με υψηλότερο IQ από του Αϊνστάιν

Ηνωμένο Βασίλειο: Βρέθηκε 13χρονη Ρομά με υψηλότερο IQ από του Αϊνστάιν

Η Nicole, η οποία ανήκει στο κορυφαίο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων του κόσμου, παρακολουθούσε σποραδικά μαθήματα σε όλη της στη ζωή, λόγω του νομάδικου τρόπου ζωής της οικογένειάς της

Ηνωμένο Βασίλειο: Βρέθηκε 13χρονη Ρομά με υψηλότερο IQ από του Αϊνστάιν
Το σχολείο Burnt Mill στην βρετανική πόλη του Έσεξ ήταν το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από τα δεκάδες που είχε πάει η Nicole Bar, μια δεκατριάχρονη Ρομά που ταξίδευε από μικρή με την οικογένειά της, το οποίο μπόρεσε να διακρίνει τη μοναδική ευφυΐα της και τις δυνατότητές της.

Η Nicole, η οποία ανήκει στο κορυφαίο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων του κόσμου, παρακολουθούσε σποραδικά μαθήματα σε όλη της στη ζωή, λόγω του νομάδικου τρόπου ζωής της οικογένειάς της. Ωστόσο, οι γονείς της λένε ότι μπορούσε να λύνει απλά προβλήματα μαθηματικών ήδη από την ηλικία των 2 ετών, ενώ στα 10 της χρόνια έπαιζε στα δάχτυλα ακόμα και τις πιο δύσκολες εξισώσεις της άλγεβρας.

Η νεαρή είχε σχηματίσει πολύ άσχημη εντύπωση για το σχολείο, καθώς σε όλα τα δημοτικά όπου είχε παρακολουθήσει μαθήματα είχε αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τον σνομπισμό των συμμαθητών αλλά και των δασκάλων της. Ωστόσο, στο γυμνάσιο Μπερντ Μιλς τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, αφού οι καθηγητές της μπόρεσαν να διακρίνουν κατευθείαν το σπάνιο ταλέντο της και να την κάνουν να νιώσει ευπρόσδεκτη.

Κλείσιμο
Λίγο μετά την εγγραφή της, την ενθάρρυναν να μετρήσει τον δείκτη νοημοσύνης της με ένα από τα ειδικά τεστ που περιλαμβάνουν προβλήματα λογικής, δοκιμασίες μνήμης και μαθηματικές ασκήσεις, στο οποίο και διέπρεψε, σημειώνοντας το υψηλότερο δυνατό σκορ, 162.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι γύρω στα 100, ενώ η πανέξυπνη 13χρονη κατάφερε να ξεπεράσει με το σκορ της μερικούς από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που έχουν ζήσει ποτέ, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης