Η Βουλγαρία αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Τουρκία

Η Βουλγαρία αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Τουρκία

Το πλάνο περιλαμβάνει τη μετακίνηση χιλίων και πλέον στρατιωτών, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση με την αυξημένη ροή προσφύγων

Η Βουλγαρία αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Τουρκία
Τη μεταφορά στρατού στα σύνορά της με την Τουρκία ξεκίνησε η Βουλγαρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές προσφύγων από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει τη μετακίνηση τουλάχιστον χιλίων στρατιωτών, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της στην περιοχή. «Έχουμε καταστρώσει σχέδιο μεταφοράς, σε κύματα, για περισσότερους από 1.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας εσωτερικών υποθέσεων της χώρας, Γκέργκι Κοστόφ.

Η απόφαση ελήφθη μετά την προσπάθεια 660 προσφύγων να περάσουν παρανόμως τα σύνορα την τελευταία μόνο εβδομάδα. Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει ήδη ενισχύσει τα σύνορά της με χίλιους και πλέον αστυνομικούς, ωστόσο με τη διόγκωση της προσφυγικής κρίσης κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία και του στρατού. Η Βουλγαρία έχει απλώσει τον έλεγχο στα 30 χιλιόμετρα των συνόρων που τη χωρίζουν από την Τουρκία, επιχειρώντας να περιορίσει την παράνομη διέλευση των μεταναστών από τα εδάφη της.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται συγκεντρωμένοι για 3η μέρα στα βορειοδυτικά σύνορα της Τουρκίας, στην Ανδριανούπολη και ο αριθμός τους αυξάνει καθημερινά. Η Βουλγαρία δεν αποτελεί μέρος της συνθήκης του Σένγκεν, γεγονός που δεν την υποχρεώνει να επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των προσφύγων από τα εδάφη της. Παρόλα αυτά, έχει υποδεχθεί φέτος σχεδόν 7.400 πρόσφυγες, κυρίως Σύρους, οι οποίοι έχουν περάσει τα σύνορα από την Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης