Χίλαρι Κλίντον: Επιστρατεύει τον πρώην σύμβουλο του άντρα της για να ενισχύσει την εικόνα της

Χίλαρι Κλίντον: Επιστρατεύει τον πρώην σύμβουλο του άντρα της για να ενισχύσει την εικόνα της

Ο Σιντ Μπλούμενταλ θα ενταχθεί στο δυναμικό της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ που διεκδικεί την προεδρία κατεβαίνοντας υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών

Χίλαρι Κλίντον: Επιστρατεύει τον πρώην σύμβουλο του άντρα της για να ενισχύσει την εικόνα της
Έναν φίλο από τα... παλιά και πρώην σύμβουλο του συζύγου της επιστρατεύει η Χίλαρι Κλίντον για να ενισχύσει την εικόνα της, καθώς ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα με τους Ρεπουμπλικάνους, ανεβαίνει επικίνδυνα στις δημοσκοπήσεις. 

Ο Σιντ Μπλούμενταλ ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με το Reuters να κατευθύνει τη Χίλαρι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα ενταχθεί στο δυναμικό της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ που διεκδικεί την προεδρία κατεβαίνοντας υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Κλείσιμο
Ο κολλητός φίλος της οικογένειας Κλίντον μισεί τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και το δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον. Τα εχθρικά αισθήματά του για τους δύο άνδρες είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Απρίλιο από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την Χίλαρι Κλίντον το 2009.

Σε διάφορα e- mails που είχε ανταλλάξει πριν από έξι χρόνια με τη Χίλαρι,  χαρακτήριζε τη διακυβέρνησή του Ντέιβιντ Κάμερον, πριν ο τελευταίος αναλάβει την εξουσία, «αριστοκρατική» και τον ίδιο «αβέβαιο, άπειρο, απόλυτο και ανένταχτο». Ο Μπλούμενταλ προειδοποιούσε επίσης την τότε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ότι, σε περίπτωση εκλογής του ο Κάμερον θα ήταν «επιφανειακά φιλικός προς την κυβέρνηση Ομπάμα αλλά και περιφρονητικός». Αλλά και τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπορίς Τζόνσον, τον είχε ... στολίσει με διάφορους χαρακτηρισμούς όπως «πρίγκιπα κλόουν των Τόρις». 

Μία από τις σαφείς οδηγίες του Μπλούμενταλ προς την Χίλαρι θα είναι να ασκήσει εντονότατη κριτική στο υπερσυντηρητικό Tea Party, αναφέρει το Reuters.   

 Η Χίλαρι Κλίντον έχει βρεθεί στη δίνη επικριτικών σχολίων μετά την αποκάλυψη ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών, χρησιμοποιούσε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί της ειδικής κυβερνητικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης, υπονομεύοντας έτσι τις προσπάθειες αρχειοθέτησης επίσημων κυβερνητικών εγγράφων, όπως προβλέπει ο αμερικανικός νόμος.

Ανάμεσα στα e-mails της Χίλαρι που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν και αυτά που αποκάλυψαν το μίσος που τρέφει ο Μπλούμενταλ για τους Ντέιβιντ Κάμερον και Μπορίς Τζόνσον. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης