Βίντεο: Το μικρό αυτοσχέδιο «υποβρύχιο» μετέφερε... 7 τόνους κοκαϊνης

Βίντεο: Το μικρό αυτοσχέδιο «υποβρύχιο» μετέφερε... 7 τόνους κοκαϊνης

Δείτε ποιόν τρόπο έχουν εφεύρει οι έμποροι ναρκωτικών να μεταφέρουν εμπόρευμα στην Αμερική - Η ακτοφυλακή τους έπιασε σαν τα ποντίκια στην... φάκα

Βίντεο: Το μικρό αυτοσχέδιο «υποβρύχιο» μετέφερε... 7 τόνους κοκαϊνης
Ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο γεμάτο με επτά τόνους κοκαΐνης, αξίας πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια ήταν η λεία της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής, περίπου 200 μίλια ανοιχτά των ακτών του Μεξικό. 

Το μικρό αυτό πλοιάριο, αρχικά εντοπίστηκε από ειδικό αεροπλάνο και στη συνέχεια επενέβησαν οι δυνάμεις της Ακτοφυλακής, πλησιάζοντας το με ένα μικρό φουσκωτό. Οι Αμερικανοί ανέβηκαν αθόρυβα πάνω στο παράξενο αυτό κατασκεύασμα, και έβγαλαν από μέσα τους υπόπτους οι οποίοι ήταν στριμωγμένοι σαν τα ποντίκια.

Κλείσιμο
Η σύλληψη αυτή είναι σύμφωνα με τους υπεύθυνους η μεγαλύτερη επιτυχία των αρχών σε ότι σχετίζεται με την μεταφορά ναρκωτικών σε αυτά τα παράνομα «υποβρύχια» σκάφη. Και αυτή ήταν η 25η φορά που η δίωξη ναρκωτικών των ΗΠΑ έχει καταφέρει να πιάσει ένα τέτοιου είδους σκάφος, από το 2006 που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. 

Τα αυτοσχέδια αυτά σκάφη δεν βρίσκονται τελείως κάτω από την επιφάνεια, αφήνοντας πάνω από το νερό μόνο ένα μικρό παράθυρο για την πλοήγηση και μία εξάτμιση για τα καυσαέρια του κινητήρα. Κατασκευάζονται σε μικρά ναυπηγεία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους εμπόρους της Κολομβίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις γύρω στο 30% των ναρκωτικών που φθάνουν πλέον στην Αμερική γίνεται μέσω αυτών των σκαφών, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα να εντοπιστούν. 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι έχουν γίνει πλέον τόσο γνωστά στην Αμερική, που ήδη το Χόλιγουντ έχει αναλάβει να τα αναδείξει. Ο γνωστός ηθοποιός Λίαμ Νίσον ετοιμάζει τη νέα του ταινία με τίτλο «Narco Sub» το οποίο θα βγει στους κινηματογράφους στις αρχές της επόμενης χρονιάς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης