Αγγλία: Ολόκληρη οικογένεια εγκατέλειψε τη χώρα για χάρη του ISIS

Αγγλία: Ολόκληρη οικογένεια εγκατέλειψε τη χώρα για χάρη του ISIS

Γυρνώντας από το Μπαγκλαντές έκαναν στάση στην Τουρκία κι από τότε αγνοούνται - Μέλη της τοπικής κοινότητας λένε πως κάποιες από τις γυναίκες μεταστράφηκαν στο τζιχαντισμό και παρέσυραν τους υπόλοιπους

Αγγλία: Ολόκληρη οικογένεια εγκατέλειψε τη χώρα για χάρη του ISIS
Μια δωδεκαμελής οικογένεια από το Λούτον, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού και δυο ηλικιωμένων, πιστεύεται από τις αρχές πως εγκατέλειψαν την Αγγλία και ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία γι' αυτούς, από τις 17 Μαΐου, όταν και επισκέφτηκαν την ιδιαίτερη πατρίδα καταγωγής τους, το Μπαγκλαντές.

Κλείσιμο
Η θεωρία των αρχών, βασίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν υποψίες, ότι η οικογένεια, από τη στιγμή που έφυγε από το Μπαγκλαντές, έκανε στάση στην Τουρκία και από κει βρήκε τρόπο να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί στη Συρία.

Μια δήλωση από συγγενείς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πως όλοι είναι συντετριμμένοι και η εξαφάνιση είναι ανεξήγητη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η οικογένεια αποτελείται από τα εξής μέλη:

Μοχάμεντ Αμπντούλ Μανάν, 75 ετών και η σύζυγός του Μινέρα Χατούν, 53 ετών

Η 21χρονη κόρη τους, Ράιζα Χανόμ και οι τέσσερις γιοί τους Μοχάμεντ Ζαΐντ Χουσεΐν 25, Μοχάμεντ Τουφίκ Χουσεΐν 19, Μοχάμεντ Αμπίλ Κασέμ Σακέρ 31 με τη γυναίκα του Σεϊντά Χανάμ 27 ετών.

Ο 26χρονος Μοχάμεντ Σαλέχ Χουσεΐν, η γυναίκα του Ροσανάρα Μπέγκουμ, 24 ετών και τα τρία παιδιά τους ηλικίας 1-11 ετών.

Την καταγγελία, αρχικά για τον 75χρονο Μανάν, την έκαναν οι δυο γιοί που φέρεται πως έχει από παλαιότερο γάμο με άλλη γυναίκα και μένουν και αυτοί στο Λούτον.

Κατά τα λεγόμενά τους, η οικογένεια έφυγε για το Μπαγκλαντές στις 10 Απριλίου και έφτασε στην Τουρκία στις 10 Μαΐου. Ο επαναπατρισμός τους αναμενόταν τρεις μέρες αργότερα, όμως από τότε χάθηκαν και τα ίχνη τους.

Ο επικεφαλής της τοπικής κοινότητας είπε πως γνώριζε τον Μανάν για 35 χρόνια και πως ήταν λογική η στάση στην Τουρκία, καθώς η Turkish Airlines προσφέρει το συγκεκριμένο διάλειμμα στο ταξίδι από και προς το Μπαγκλαντές.

Μέλη από την κοινότητα μίλησαν για ξαφνική μεταστροφή κάποιων από τις γυναίκες στο τζιχαντισμό και πιστεύουν ότι αυτές παρέσυραν και την υπόλοιπη οικογένεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης