Λίβανος: Τουλάχιστον 4 νεκροί από φωτιά σε προσφυγικό καταυλισμό

Λίβανος: Τουλάχιστον 4 νεκροί από φωτιά σε προσφυγικό καταυλισμό

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για έξι νεκρούς. Οι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στον καταυλισμό, ανέφεραν πως οι νεκροί είναι τέσσερις, εκ των οποίων τα τρία παιδιά, ενώ άλλα δυο παιδιά αγνοούνται

Λίβανος: Τουλάχιστον 4 νεκροί από φωτιά σε προσφυγικό καταυλισμό
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν δεκάδες σκηνές σε καταυλισμό προσφύγων από τη Συρία, έπιασαν φωτιά, στην περιοχή της κοιλάδας της Μπεκαα, στο Λίβανο.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για έξι νεκρούς. Οι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στον καταυλισμό, ανέφεραν πως οι νεκροί είναι τέσσερις, εκ των οποίων τα τρία παιδιά, ενώ άλλα δυο παιδιά αγνοούνται.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον 160 από τις 300 σκηνές, που στέγαζαν περίπου 600 ανθρώπους κάηκαν ολοσχερώς, ενώ το αρχικό ρεπορτάζ δεν αποκάλυψε τα αίτια της πυρκαγιάς. Τααίτια περιορίστηκαν σε δυο. Το πρώτο κάνει λόγο για ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα, ενώ το δεύτερο, αποδίδει την ευθύνη σε λάθος μιας γυναίκας, που προκάλεσε τη φωτιά ενώ μαγείρευε.

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είπαν πως «τα κορμιά είναι καμμένα ολοσχερώς και κάποια από αυτά είναι παιδιά».

Οι πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου που έχει γονατίσει τη Συρία, αναγκάζονται να μένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς ή ανολοκλήρωτες οικοδομές κάτω από πολύ κακές συνθήκες.

Υπολογίζεται ότι οι εκτοπισμένοι από τη Συρία, στις γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια.

Στο Λίβανο συγκεκριμένα, όπου οι πρόσφυγες, αριθμούν, πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, οι αρχές έχουν αναγκαστεί να αρνηθούν στον ΟΗΕ, τη δημιουργία περισσότερων καταυλισμών για τους εκτοπισμένους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης