Μέρκελ και Ολάντ θα πουν «όχι» στον Κάμερον για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών

Μέρκελ και Ολάντ θα πουν «όχι» στον Κάμερον για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών

Γαλλία και Γερμανία συγκροτούν κοινό μέτωπο λέγοντας "όχι" στα σχέδια της Βρετανίας περί αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών - Ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου

Μέρκελ και Ολάντ θα πουν «όχι» στον Κάμερον για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών
"Τα χέρια" φέρεται να έχουν δώσει Μέρκελ και Ολάντ  λέγοντας "No, thanks" (όχι ευχαριστώ) στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ως απάντηση στα σχέδιά του περί αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde".

Κλείσιμο


Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συγκροτούν κοινό μέτωπο ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου για περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης, απορρίπτοντας το θέμα που "καίει" τον Ντέιβιντ Κάμερον.



Mε το βλέμμα στην επικείμενη Σύνοδο, Μέρκελ, Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόκειται να συναντηθούν την ερχόμενη  Δευτέρα στο Βερολίνο για να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στη συμφωνία, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, επικαλούμενη κοινοτικές πηγές. 

Η γαλλογερμανική συμφωνία αποτελεί  "χαστούκι" για τον Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τον θρίαμβό του στις βουλευτικές εκλογές. Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες μ΄έναν και μόνο στόχο: να παρουσιάσει τις αλλαγές που ζητά στις ευρωπαϊκές συνθήκες, πριν θέσει στη κρίση των Βρετανών πολιτών - με δημοψήφισμα- την παραμονή ή μη του Λονδίνου στους κόλπους της Ε.Ε.

Παραμερίζοντας τις επιδιώξεις του Βρετανού πρωθυπουργού για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λισαβόνας, αλλά και της θέσης της Βρετανίας στην Ε.Ε, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν στη σφυρηλάτηση μιας στενότερης πολιτικής ένωσης μεταξύ των κρατών -μελών της Ευρωζώνης εντός του πλαισίου της ισχύουσας Συνθήκης. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, οι προτάσεις Μέρκελ - Ολάντ θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, όπου εκεί ο Ντέιβιντ Κάμερον θα θέσει επί τάπητος τη λίστα των αλλαγών που επιθυμεί εάν πρόκειται να κερδίσει στην στήριξη των Βρετανών για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ επιμένει σε επαναδιαπραγμάτευση των Συνθηκών της Ε.Ε προκειμένου να δώσει στο Λονδίνο την ευκαιρία να αλλάξει τη δομή της σχέσης του με την Ε.Ε και να εξασφαλίσει τον επαναπατρισμό εξουσιών από τις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης