Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πετσόκοψε δέκα ανθρώπους με μασέτες

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πετσόκοψε δέκα ανθρώπους με μασέτες

Το χωριό είναι εξαιρετικά απομονωμένο και η επίθεση άργησε να γίνει γνωστή - Μπήκαν στο χωριό τα ξημερώματα ενώ οι κάτοικοι κοιμούνταν

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πετσόκοψε δέκα ανθρώπους με μασέτες
Πολεμιστές που δρουν υπό τις εντολές της Μπόκο Χαράμ, που προσφάτως δήλωσε υποταγή και στήριξη στους αντάρτες του ISIS, εισέβαλαν σε χωριό στα νοτιοανατολικά της χώρας και, χρησιμοποιώντας μασέτες, κατακρεούργησαν 10 κατοίκους.

Ο Μαΐνα Ουλαράμου, τοπικός διοικητής του χωριού Μανταγκάλι, στην επαρχία Ανταμάουα, είπε πως οι μαχητές μπήκαν στο γειτονικό χωριό Παμπούλα-Κουάμντα, στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ οι κάτοικοι κοιμούνταν.

Κλείσιμο
Το γεγονός πως η επίθεση έγινε την Παρασκευή, αλλά τα νέα της επίθεσης μαθεύτηκαν τη Δευτέρα, οφείλεται στο γεγονός πως το χωριό είναι εξαιρετικά απομονωμένο, ενώ και οι επικοινωνίες είναι επικίνδυνες, λόγω των ενόπλων που λυμαίνονται την περιοχή.

Αυτή είναι άλλη μια επίθεση των τρομοκρατών, σε μια περιοχή που η κυβέρνηση κήρυξε πως «καθάρισε» από αυτούς. Παρ' όλα αυτά οι επιθέσεις θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά και όχι επιχείρηση, καθώς οι επιτιθέμενοι, δρουν εκεί σαν αντίποινα στην κυβερνητική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που διεξάγεται στην επαρχία Μπόρνο, κατά την οποία ο στρατός προσπαθεί να εξουδετερώσει το προπύργιο των ανταρτών στο δάσος Σαμπίσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης