Ρωσία - ΗΠΑ: Αναβιώνει ο ψυχρός πόλεμος με ταξιδιωτική οδηγία

Ρωσία - ΗΠΑ: Αναβιώνει ο ψυχρός πόλεμος με ταξιδιωτική οδηγία

Η αστυνομία των ΗΠΑ καταδιώκει Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο – Γίνεται λόγος ακόμα και για αρπαγές πολιτών 

Ρωσία - ΗΠΑ: Αναβιώνει ο ψυχρός πόλεμος με ταξιδιωτική οδηγία
Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους Ρώσους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό εξέδωσε εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας, τονίζοντας πως διατρέχουν κίνδυνο από τις αμερικανικές αρχές. 

Στην ανακοίνωσε αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η αστυνομία των ΗΠΑ  καταδιώκει Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ακόμη και για απαγωγές Ρώσων πολιτών, κάνοντας αναφορά σε περιπτώσεις όπως αυτή του Βλαντιμίρ Ντρίνκμαν που εκδόθηκε από την Ολλανδία στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό τον χρόνο.

Κλείσιμο
«Πιστεύοντας ότι είναι επιτρεπτό να κάνει ό,τι θέλει, η Ουάσιγκτον φτάνει μέχρι την απαγωγή πολιτών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Η απειλή κράτησης ή σύλληψης βάση εντάλματος από αστυνομικές αρχές και ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη», σημειώνεται στην ανακοίνωση που περιείχε αποσπάσματα με οργισμένες εκφράσεις.

«Οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν την απαράδεκτη πρακτική να "καταδιώκουν" Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο, αγνοώντας τους κανόνες διεθνούς δικαίου και ασκώντας πιέσεις σε άλλες χώρες», τονίζει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης