Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ένας εσπρέσο για τους αστροναύτες!

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ένας εσπρέσο για τους αστροναύτες!

Η Ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι ήπιε τον πρώτο της καφέ εσπρέσο μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ένας εσπρέσο για τους αστροναύτες!
Ένα φλιτζάνι απολαυστικός καφές εσπρέσο είναι μια μικρή απόλαυση για τους περισσότερους από εμάς, αλλά, μέχρι πρότινος, δεν ίσχυε το ίδιο και για τους αστροναύτες που υπηρετούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).  Πρόσφατα, η Ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι είχε την ευκαιρία να γευτεί τον πρώτο της ζεστό εσπρέσο χάρη σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή καφέ που έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί σε συνθήκες μικροβαρύτητας, ενώ ο ΔΔΣ διαθέτει βέβαια και τα ανάλογα φλιτζάνια.

Κλείσιμο


Η Κριστοφορέτι φωτογραφήθηκε πίνοντας τον πρώτο της εσπρέσο, που έφτιαξε σε μια μηχανή του καφέ κατασκευασμένη ειδικά για τους αστροναύτες από την ιταλική εταιρεία παραγωγής καφέ Lavazza σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία αεροδιαστημικής Argotec.

Πριν από την πολυαναμενόμενη άφιξη της μηχανής του καφέ στον Διαστημικό Σταθμό, ο μόνος καφές που είχαν στην διάθεσή τους οι αστροναύτες ήταν ο στιγμιαίος. Τα φλιτζάνια του καφέ, ειδικά για συνθήκες μικροβαρύτητας, σχεδιάστηκαν από τον ερευνητή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Mark Weislogel και τον αστροναύτη Don Pettit.



Ο Weislogel έγραψε στο blog του για τα φλιτζάνια που σχεδίασε: «Τα απλούστερα πράγματα είναι τα πιο λειτουργικά και χρειάζονται λιγότερο χρόνο για την συντήρησή τους».

Τον περασμένο μήνα το διαστημόπλοιο Dragon μετέφερε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την μηχανή καφέ και η Σαμάνθα Κριστοφορέτι πόζαρε πίνοντας τον πρώτο της εσπρέσο. Ακόμα και στο διάστημα οι μικρές απολαύσεις στη ζωή κάνουν την διαφορά!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης