Ιράκ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Ιράκ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Εξάλλου τζιχαντιστές του ΙΚ επιτέθηκαν εκ νέου στο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ, χρησιμοποιώντας όλμους και πολυβόλα τοποθετημένα σε ημιφορτηγά

Ιράκ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Ιράκ χθες Κυριακή, περιλαμβανομένης μιας επίθεσης με ένα αυτοκίνητο-βόμβα σε φυλάκιο του στρατού στη δυτική επαρχία Aνμπάρ, σύμφωνα με πηγές στο στρατό, στην αστυνομία και σε νοσοκομεία.

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών πυροδοτήθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού στην πόλη αλ Νουχάιμπ, σε έναν οδικό άξονα προς δυσμάς, προς τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά στρατιώτες, είπαν οι πηγές αυτές. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Κλείσιμο
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε κοντά στην πλατεία Χιλάνι, στην κεντρική Βαγδάτη, ανέφεραν πηγές στην αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στις συνοικίες Αμίλ, Χουσεϊνίγια και Μπαγιάα, όπου ζουν κυρίως σιίτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.  Ακόμη μια επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων και τραυμάτισε επτά στην πόλη Μαχμουντίγια.

Εξάλλου τζιχαντιστές του ΙΚ επιτέθηκαν εκ νέου στο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ, προχθές Σάββατο το απόγευμα, χρησιμοποιώντας όλμους και πολυβόλα τοποθετημένα σε ημιφορτηγά, σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Το Ντάες επιτέθηκε στη βόρεια πύλη του διυλιστηρίου, αλλά καταφέραμε να απωθήσουμε την έφοδο και τους εμποδίσαμε να διεισδύσουν" στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, δήλωσε αξιωματικός του στρατού από το διυλιστήριο.

Στο μεταξύ ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο ως την Κυριακή το πρωί, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του ΙΚ εξαπέλυσε 17 επιδρομές στο Ιράκ και 3 στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης