Αυστραλία: Μάρτυρας του Ιεχωβά προτίμησε το θάνατο από τη μετάγγιση αίματος!

Αυστραλία: Μάρτυρας του Ιεχωβά προτίμησε το θάνατο από τη μετάγγιση αίματος!

Ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία

Αυστραλία: Μάρτυρας του Ιεχωβά προτίμησε το θάνατο από τη μετάγγιση αίματος!
Μια 28χρονη γυναίκα και μάρτυρας του Ιεχωβά, αρνήθηκε να της χορηγηθεί αίμα και προτίμησε να πεθάνει, επειδή, όπως δήλωσε στους γιατρούς, η μετάγγιση αίματος αντιβαίνει στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Κλείσιμο


Η νεαρή γυναίκα από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα, όταν διαγνώσθηκε πως πάσχει από λευχαιμία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Prince of Wales Hospital  την συμβούλευσαν να κάνει καισαρική το συντομότερο για να γεννηθεί το παιδί και στην συνέχεια να την υποβάλλουν σε χημειοθεραπείες για να σωθεί η ζωή της.

Εκείνη αρνήθηκε την καισαρική, επειδή θα χρειαζόταν μετάγγιση αίματος και είπε στους γιατρούς ότι προτιμά να πεθάνει εκείνη και το αγέννητο παιδί της. Η νεαρή γυναίκα πέθανε λίγο αργότερα και οι γιατροί του νοσοκομείου αποκάλυψαν το περιστατικό σε επιστημονική εφημερίδα.

Οι ίδιοι έγραψαν σχετικά ότι η άρνηση της παρέμβασης για σωτηρία από έναν ενημερωμένο ασθενή είναι σεβαστή, αλλά τα δικαιώματα της μητέρας να αποφασίσει ή όχι για την σωτηρία του εμβρύου είναι αμφιλεγόμενα.

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται τις μεταγγίσεις αίματος καθώς θεωρούν ότι η Αγία Γραφή τους απαγορεύει την κατάποση αίματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης