Τρόμος στη Χιλή: «Ξύπνησε» ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Νοτίου Αμερικής

Τρόμος στη Χιλή: «Ξύπνησε» ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Νοτίου Αμερικής

Πάνω από 3.385 κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους -Η έκρηξη του «Villarica» ήταν τόσο μεγάλη που η ηφαιστειακή τέφρα ήταν ορατή σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων

Τρόμος στη Χιλή: «Ξύπνησε» ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Νοτίου Αμερικής
Έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε στη νότιο Χιλή με τις αρχές να έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό και τον δήμαρχο της περιοχής να καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άμεσα τις εστίες τους, ως προληπτικό μέτρο. 

Το ηφαίστειο που «ξύπνησε» είναι το Vιllarica, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ν. Αμερικής, που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη. Η έκρηξη του ηφαιστείου έστειλε στον αέρα καυτή λάβα κι ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας. 

Κλείσιμο
Η έκρηξη του «Villarica» ήταν τόσο μεγάλη που η ηφαιστειακή τέφρα ήταν ορατή σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 3.385 κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.  

Ο δήμαρχος του Πουκόν, Κάρλος Μπάρα, εξέδωσε ανακοίνωσε για άμεση εκκένωση της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους και κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβληθούν, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Χιλής «24 Horas».  Η τελευταία φορά που σημειώθηκε έκρηξη του ηφαιστείου Villarica ήταν το 2000. 



Χαρακτηριστικό είναι το tweet ενός κατοίκου της περιοχής ο οποίος ανέβασε φωτογραφία από το παράθυρο του σπιτιού του και δείχνει τη στιγμή της έκρηξης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης