Πρωτότυπη γκέι διαμαρτυρία στη Μαδρίτη: «Πες το μ' ένα φιλί» στα Burger King!

Πρωτότυπη γκέι διαμαρτυρία στη Μαδρίτη: «Πες το μ' ένα φιλί» στα Burger King!

Περίπου 100 γκέι ζευγάρια «απάντησαν» με φιλιά στον εκδιωγμό ομοφυλόφιλου ζεύγους από το μαγαζί

Πρωτότυπη γκέι διαμαρτυρία στη Μαδρίτη: «Πες το μ' ένα φιλί» στα Burger King!
«Ήταν 21:30, όταν μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε από το χώρο, γιατί αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπονταν και ότι μπροστά μας υπήρχαν παιδιά» θυμάται ο Χάιμε, μιλώντας στην ισπανική El Pais, λίγες ημέρες μετά την αναγκαστική απομάκρυνση του ίδιου και του συντρόφου του από το ταχυγαφείο της αλυσίδας Burger King στην πλατεία Ντε Λος Κούμπος, στη Μαδρίτη.

Κλείσιμο


Ο 19χρονος Χάιμε αναγκάστηκε να αποχωρήσει μαζί με τον 18χρονο φίλο του, επειδή έδωσαν ένα φιλί στα χείλη, το οποίο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του εστιατορίου, δεν επιτρεπόταν.



Παρά τις αντιρρήσεις των πελατών για τη συμπεριφορά του υπευθύνου ασφαλείας και παρότι του επισήμαναν πως δεν ενοχλήθηκαν από την τρυφερή συμπεριφορά των νεαρών, εκείνος επέμεινε, οδηγώντας το ζευγάρι στην έξοδο.

«Κάποιοι από τους πελάτες μας είπαν να μην φύγουμε και ότι είχαμε δικαίωμα να μείνουμε εκεί» δήλωσε ο 19χρονος, ο οποίος συμπλήρωσε πως κάποιοι από τους γονείς που βρίσκονταν στο χώρο υποστήριζαν ότι τα παιδιά τους δεν είχαν λόγο να βλέπουν τους δύο να φιλιούνται.

Αφότου το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω Διαδικτύου, οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έσπευσαν να υπερασπιστούν το ζευγάρι και να καταγγείλουν τον υπάλληλο για ομοφοβική συμπεριφορά.



Λίγες ημέρες μετά, μία ιδιαίτερη διαμαρτυρία έλαβε χώρα στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, δεκάδες ζευγάρια ομοφύλων βρέθηκαν στο ταχυγαφείο και διαμαρτυρήθηκαν με έναν απλό τρόπο: με ένα φιλί.

Μόλις τα ζευγάρια άρχισαν να φιλιούνται, όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον Χάιμε και το φίλο του, οι υπάλληλοι του καταστήματος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.



Ενδεικτικό της αντίδρασης που προκλήθηκε από το περιστατικό ήταν ότι ανάμεσα στους περίπου 100 ανθρώπους υπήρχαν και ετεροφυλόφιλοι, οι οποίοι, όμως, έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία ως ένδειξη συμπαράστασης.

Στο μεταξύ, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Facebook πήρε αποστάσεις από το περιστατικό, επισημαίνοντας πως η απομάκρυνση του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του υπευθύνου ασφαλείας και πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της εταιρείας.



Όπως αναφέρει η El Pais το περασμένο έτος τουλάχιστον 38 επιθέσεις κατά ομοφυλόφιλων καταγράφηκαν στη Μαδρίτη, ενώ ο αριθμός εκτιμάται πως είναι υψηλότερος καθώς πολλοί δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά.

«Το πιο σημαντικό είναι η παιδεία ώστε να αποφευχθεί η διάκριση» επισημαίνει εκπρόσωπος οργάνωσης υπεράσπισης δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης