«Ο Άσαντ πούλησε τη Συρία στο Ιράν»

«Ο Άσαντ πούλησε τη Συρία στο Ιράν»

Έτσι ισχυρίζεται, στρατηγός που έχει αυτομολήσει στη Γαλλία

«Ο Άσαντ πούλησε τη Συρία στο Ιράν»
Ένα σημαίνον στέλεχος του στρατού της Συρίας, ο στρατηγός Μανάφ Τλας
(φωτ.), μίλησε στη Wall Street Journal και ισχυρίστηκε πως ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχει πουλήσει τη Συρία στο Ιράν. Γι' αυτό, όπως λέει ο Τλας, η κατάσταση στη χώρα βαίνει από το κακό στο χειρότερο, μετά την εξέγερση του 2011.

Κλείσιμο
«Ο Μπασάρ, δεν τάχθηκε σε καμία στιγμή υπέρ σοβαρών και αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων. Αντ' αυτού, επέλεξε να καταστρέψει τη χώρα από το να χάσει δύναμη» ισχυρίστηκε ο στρατηγός, που έχει αυτομολήσει στη Γαλλία και συμπλήρωσε: «Πούλησε τη Συρία στους Ιρανούς».

Το άρθρο της WSJ ασχολείται με το περιστατικό των βομβαρδισμών της Δαμασκού, στις 18 Ιουλίου 2012, όταν ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο γαμπρός του Άσαντ, Ασέφ Σαουκάτ, μερικές βδομάδες μετά τη φυγή του Τλας από τη χώρα.

Στο άρθρο αναφέρονται νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο βομβαρδισμός, ενδέχεται να ήταν δουλειά εκ των έσω, με στόχο να πνίξει τις όποιες κυβερνητικές φωνές εξέφραζαν την άποψη πως έπρεπε ο Άσαντ να ενδώσει στα αιτήματα των εξεγερμένων εκείνο το διάστημα.

Σύμφωνα με τον Τλας, πολλοί άνθρωποι «συμπεριλαμβανομένων πρώην και νυν αξιωματούχων του καθεστώτος, ηγετών της αντιπολίτευσης, ακτιβιστών, επαναστατών και πολιτικών στις γειτονικές χώρες με δεσμούς με τον Άσαντ», πιστεύουν πως ο βομβαρδισμός, προήλθε από το διαχωρισμό που γέννησε το ερώτημα, σχετικά με το αν θα έπρεπε να υπάρξει κόντρα με τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα ή όχι.

Ο Τλας πιστεύει πως το καθεστώς συνδέεται με το βομβαρδισμό και δήλωσε στην WSJ, πως αυτός και ο Σαουκάτ, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πίστευαν πως ο Άσαντ θα έπρεπε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με άοπλους και ένοπλους αντιπάλους, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τα όσα φρονούσε ο πολιτικός αρχηγός της χώρας.

Ο στρατηγός Τλας, είναι ένας από τους πολλούς αξιωματούχους που εγκατέλειψαν τη Συρία, και το έπραξε δυο εβδομάδες πριν τους βομβαρδισμούς του Ιουλίου, όταν άνδρες ασφαλείας, βρήκαν έξι εκρηκτικούς μηχανισμούς κρυμμένους έξω από το γραφείο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης