Σοκάρει ο Ομπάμα: Αγκάλιασα και φίλησα νοσοκόμες που φροντίζουν ασθενείς με Έμπολα

Σοκάρει ο Ομπάμα: Αγκάλιασα και φίλησα νοσοκόμες που φροντίζουν ασθενείς με Έμπολα

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να πείσει ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στα νοσοκομεία επαρκούν - «Εξαιρετικά χαμηλός» ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στις ΗΠΑ

Σοκάρει ο Ομπάμα: Αγκάλιασα και φίλησα νοσοκόμες που φροντίζουν ασθενείς με Έμπολα
 

Μία ημέρα μετά την τηλεδιάσκεψη Κορυφής που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολαντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τους πρωθυπουργούς Βρετανίας και Ιταλίας, Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι, αντίστοιχα, για την κρίση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι η επιδημία δεν απειλεί τις ΗΠΑ.

Για να αποδείξει, μάλιστα, πως τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην Αμερική επαρκούν, αποκάλυψε πως αγκάλιασε και φίλησε νοσηλεύτριες που φροντίζουν ασθενείς με Έμπολα στο νοσοκομείο Έμορι της Ατλάντα, στο οποίο νοσηλεύτηκαν τέσσερις άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με τον ιό.

Κλείσιμο

«Έκανα χειραψία, αγκάλιασα, φίλησα, όχι τους γιατρούς, αλλά δύο από τις νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Έμορι, για τη γενναία δουλειά τους στη φροντίδα ασθενών. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο, ήξεραν τι έκαναν και ένιωσα απόλυτα ασφαλής», δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως ο κίνδυνος να ξεσπάσει η επιδημία στις ΗΠΑ είναι «εξαιρετικά χαμηλός», ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στη Δυτική Αφρική αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην πηγή του.

Την ίδια ώρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με 20 υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, εκ των οποίων των υπουργό Αμύνης, Τσακ Χέιγκελ και τον αντιπρόεδρο, Τζό Μπάιντεν, τόνισε πως ο ιός αυτός δεν είναι σαν την κοινή γρίπη, εξηγώντας ότι δε μεταδίδεται από αέρος και μέσω βήχα και φταρνίσματος.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους υπόλοιπους ηγέτες, απέρριψε την πρόταση για ταξιδιωτικό εμπάργκο στις χώρες της δυτικής Αφρικής, εξηγώντας ότι αυτό θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταβάλουν μια «σημαντικότερη» προσπάθεια προκειμένου να συμβάλουν στη μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την πλευρά τους χαρακτήρισαν τον ιό Έμπολα «την πλέον σοβαρή υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ετών».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης