Για χιτλερικό χαιρετισμό παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ένας Γερμανός υπήκοος

Για χιτλερικό χαιρετισμό παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ένας Γερμανός υπήκοος

Χαιρέτισε χιτλερικά κραυγάζοντας "Χάιλ Χίτλερ" μπροστά στο σπίτι του

Για χιτλερικό χαιρετισμό παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ένας Γερμανός υπήκοος
Στην αυστριακή Δικαιοσύνη παραπέμπεται τώρα ένας 32χρονος Γερμανός υπήκοος, νοσταλγός του Ναζισμού, ο οποίος χαιρέτισε χιτλερικά κραυγάζοντας "Χάιλ Χίτλερ" μπροστά στο σπίτι -στη μικρή πόλη Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας - όπου προχθές πριν 125 χρόνια είχε γεννηθεί ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η μήνυση που κατατέθηκε από την Αστυνομία στην Εισαγγελία της περιοχής είναι για παραβίαση του αποκαλούμενου «νόμου απαγόρευσης», ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη (προσωρινή) αυστριακή κυβέρνηση και με τον οποίο απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Ο νόμος, που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Κλείσιμο
Με βάση αυτό το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή «συγγενείς» οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται μια επανίδρυση ή επαναδραστηριοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.

Κατά τα άλλα, δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες ανησυχίες ότι κάποιοι αμετανόητοι νοσταλγοί του Ναζισμού από την Αυστρία και το εξωτερικό θα εκμεταλλεύονταν την προχθεσινή 125η επέτειο της γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ για ένα «προσκύνημα» στη γενέτειρά του, Μπραουνάου, όπου, τουναντίον, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης αντιφασιστική εκδήλωση με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον φασισμό και στην ακροδεξιά.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η αντιφασιστική συναυλία της τελευταίας επιζήσασας της αποκαλούμενης «Ορχήστρας κοριτσιών» του γερμανοναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης του Αουσβιτς, της 89χρονης Εσθήρ Μπεχαράνο, με το συγκρότημα χιπ-χοπ «Μικροφόνε Μάφια» της Κολωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης