Ουκρανία: «Καλωσήλθαμε στην κόλαση» λέει ο νέος πρωθυπουργός

Ουκρανία: «Καλωσήλθαμε στην κόλαση» λέει ο νέος πρωθυπουργός

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, εν μέσω επευφημιών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου - Νέος πρωθυπουργός ο Αρσένι Γιατσένιουκ - Υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού ο διαδηλωτής που είχε σταυρωθεί, κατά τη διάρκεια των ταραχών - Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Ουκρανία: «Καλωσήλθαμε στην κόλαση» λέει ο νέος πρωθυπουργός
Ανακοινώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, η σύνθεση της νέας, μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, που χαρακτηρίζεται από άκρως φιλοδυτικό προσανατολισμό.

Η παρουσίαση των ονομάτων έγινε εν μέσω πανηγυρικού κλίματος και επευφημιών στη Μεϊντάν, την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, που έγινε σύμβολο των διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών.

Αμέσως μετά την ανακήρυξη της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο Αρσένι Γιατσένιουκ, ο στενός συνεργάτης της Γιούλιας Τιμοσένκο που ανέλαβε την Πρωθυπουργία, έκανε δηλώσεις στον απεσταλμένο του  BBC.

«Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής, αυτή είναι μια κυβένηση αυτόχειρων» είπε ο Γιατσένιουκ, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της κατάστασης. «Οπότε, καλωσήλθατε στην κόλαση», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον εαυτό του.

Κλείσιμο
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε από εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος πρωθυπουργός άφησαν την απόλυτη διαφθορά και ένα απελπιστικό οικονομικό χάλι», δήλωσε ο Γιατσένιουκ, που κατέληξε πως η αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να «σταθεροποιήσει» τη χώρα.

Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο Αλεξάντερ Σλαπάκ, που κατείχε και στο παρελθόν τη θέση αυτή, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Ντέστσιακ ορίζεται υπουργός Εξωτερικών.

Από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης, ο Αντρέι Μπαρούμπι, επικεφαλής των ομάδων αυτοάμυνας των διαδηλωτών, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας. 

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο διαδηλωτής που κατήγγειλε βασανιστήρια, ακόμα και σταύρωση από τους αντιπάλους του, ο Ντιμίτρι Μπουλάτοφ, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει το υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν ακόμα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, η Μόσχα έθεσε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητά της, μετά την καθαίρεση του προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Με δηλώσεις του, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε ότι η Ρωσία έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη νομιμότητα των νέων αρχών της Ουκρανίας και χαρακτήρισε «παρεκτροπή» την αναγνώρισή τους από ορισμένες χώρες, κυρίως της Δύσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης