Σε ενορία θα δίνει το μισθό του ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης

Σε ενορία θα δίνει το μισθό του ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης

Ο Οράσιο Κάρτες είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα δωρίσει το σύνολο του μισθού του ο οποίος ανέρχεται σε 10.000 δολάρια το μήνα

Ρύπανση σοκ στο λιμάνι του Πειραιά
Σε ενορία θα δίνει το μισθό του ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης
Πράξη την προεκλογική του δέσμευση φαίνεται πως θα κάνει ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης. Ο Οράσιο Κάρτες, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, αποφάσισε να δωρίσει το μισθό που θα λαμβάνει για τα επόμενα πέντε χρόνια, όσο διαρκεί και η θητεία του επικεφαλής του κράτους, σε ενορία της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του την Κυριακή. Ο προεδρικός μισθός θα πηγαίνει στην ενορία του Αγίου Ραφαήλ, που έχει στην επίβλεψή της, μια κλινική η οποία φιλοξενεί άπορους ασθενείς και άρρωστα παιδιά.

Ο νέος αρχηγός του κράτους της Παραγουάης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη Πέμπτη, είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να δωρίσει το σύνολο του μισθού του, ο οποίος ανέρχεται σε 10.000 δολάρια το μήνα.

Με την άνοδό του στην εξουσία, ο συντηρητικός πολιτικός, «κήρυξε» τον πόλεμο κατά της φτώχειας, σε μια χώρα όπου το 39% των πολιτών ζουν στο όριο της φτώχειας, ενώ το 19% ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μια από τις πρώτες κινήσεις του Κάρτες, η οποία εξέπληξε, ήταν να σχηματίσει κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα, κάτι που προκάλεσε γκρίνια στο κόμμα του.

πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης