Όλες οι εξελίξεις για τα καρδιαγγειακά στο 13ο Καρδιολογικό Συνέδριο

Όλες οι εξελίξεις για τα καρδιαγγειακά στο 13ο Καρδιολογικό Συνέδριο

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, καταξιωμένοι γιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση, θεραπεία και πρόγνωση των καρδιοπαθειών

Όλες οι εξελίξεις για τα καρδιαγγειακά στο 13ο Καρδιολογικό Συνέδριο
Τα καρδιαγγειακά επεισόδια, τα οποία παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου στις χώρες του Δυτικού κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, παρά την εφαρμογή νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, θα «μονοπωλήσουν» το 13ο κατά σειρά Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει το Καρδιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καρδιολογίας Νοτιοδυτικής, από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
 
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει αναπτυχθεί δίκτυο Άμεσης Αγγειοπλαστικής που καλύπτει και τα νοσοκομεία των γύρω περιοχών, 24 ώρες το 24ωρο όλες τις μέρες του χρόνου,  υποδεχόμενο τους ασθενείς με οξύ έμφραγμα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλύτερη έκβαση σε αυτή την τόσο επικίνδυνη οξεία κατάσταση που συχνά απειλεί τη ζωή του ασθενούς. Η διεθνής εμπειρία, όπως και αυτή του Καρδιολογικού Κέντρου  του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, έχει δείξει ότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της θνητότητας και των μακροχρόνιων επιπλοκών του εμφράγματος.
 
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, καταξιωμένοι γιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση, θεραπεία και πρόγνωση των καρδιοπαθειών, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνεδρίου καθηγητής Καρδιολογίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος.
 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, διαδραστικές συνεδρίες λήψης αποφάσεων-ανάλυσης περιστατικών και δορυφορικά συμπόσια. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.
 
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 7 στρογγυλά τραπέζια,  9 διακεκριμένες διαλέξεις, 5 δορυφορικά συμπόσια/διαλέξεις και  συνεδρία ανάλυσης ενδιαφερόντων περιστατικών με συμμετοχή του κοινού.
Κλείσιμο
 
Στο Συνέδριο συμμετέχουν καθηγητές Καρδιολογίας από το Λονδίνο  (imperial College, Brompton Hospital) και  τη Βιέννη (Medical University of Vienna).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης