Ταξίδι στις 5 πιο χρωματιστές και παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης!

Ταξίδι στις 5 πιο χρωματιστές και παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης!


Ταξίδι στις 5 πιο χρωματιστές και παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης!
Δείτε παρακάτω τις πέντε πιο χρωματιστές και παραμυθένιες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε!

Πίλσεν, Τσεχία

Κλείσιμο
Το Πλζεν, είναι μια πανέμορφη τσέχικη πόλη 170.000 ανθρώπων, 14 κρυστάλλινων λιμνών, 20 χιλιομέτρων υπόγειων δρόμων και κάμποσων εντυπωσιακών γοτθικών ναών. 





Δρέσδη, Γερμανία


Η πρωτεύουσα της Σαξονίας, στην υπέροχη κοιλάδα του Έλβα, είναι μια από τις πιο παραμυθένιες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Η κλασική θέα της πόλης από την βόρεια όχθη του Έλβα περιλαμβάνει πύργους, τρούλους και πυργίσκους που ανήκουν σε παλάτια, εκκλησίες και δημόσια κτίρια, και είναι πράγματι δύσκολο να πιστέψεις πως αυτή η πόλη παραλίγο να σβηστεί από τον χάρτη όταν τη βομβάρδισαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις το 1945.



Λινζ, Αυστρία

Το Λινζ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, μια πόλη 200.000 ανθρώπων, καταπράσινη και κουκλίστικη, με γοτθικούς πυργίσκους να στολίζουν το skyline της. Εδώ η μοντέρνα τέχνη συνυπάρχει με τα χρωματιστά κτίρια του 19ου αιώνα και τη φουτουριστική art gallery της πόλης, σε ένα σούπερ ενδιαφέρον μείγμα ιστορίας και μοντερνισμού.



Κόσιτσε, Σλοβακία


Το Κόσιτσε είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, και το αντίπαλο δέος της Μπρατισλάβα, με την οποία βρίσκεται σε διαρκή ανταγωνισμό. Αποφεύγοντας τεχνηέντως να πάρουμε θέση σε αυτό το δίλημμα, θα πούμε απλά ότι το Κόσιτσε, που μετρά οκτώ αιώνες ζωής, διαθέτει ένα κουκλίστικο ιστορικό κέντρο, γεμάτο μπαρόκ, γοτθικές και αρ νουβό αναφορές.

Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι ο γιγάντιος γοτθικός καθεδρικός της Αγίας Ελισάβετ του 14ου αιώνα, το νέο-μπαρόκ θέατρο της πόλης και το νέο-αναγεννησιακό Παλάτι Andrassy.





Βρότσλαβ, Πολωνία


Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας υπήρξε κάποτε κομμάτι της Βοημίας, της Ουγγαρίας, της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, της Πρωσίας και της Γερμανίας. Έγινε πολωνικό το 1945, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και είναι σήμερα μια υπέροχη πόλη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, 130 γεφυριών και 12 νησιών –όλα τους στον ποταμό Όντρα που τη διασχίζει.

Με εμφανείς τις επιρροές της Βοημίας, της Αυστρίας και της Πρωσίας ακόμα και σήμερα, το Βρότσλαβ είναι ο παράδεισος του λάτρη της αρχιτεκτονικής –και δη της γοτθικής αρχιτεκτονικής– αλλά δεν θα απογοητεύσει στο ελάχιστο όσους ψάχνουν μια σύγχρονη, ενδιαφέρουσα πόλη με ζωντανή νυχτερινή σκηνή.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης