Ζυρίχη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα

Ζυρίχη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα

Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονιού της Ζυρίχης

Ζυρίχη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα
Στην καρδιά της Ευρώπης, το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας, η Ζυρίχη υπόσχεται στους λάτρεις των ταξιδιών ποιοτικές διακοπές και όμορφες διακοπές. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονιού της Ζυρίχης. Η πόλη με τους 1,86 εκατομμύρια κατοίκους διαθέτει σημαντικούς χώρους τέχνης και πολιτισμού, φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ και προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση. Η Ζυρίχη έχει πολλά… πρόσωπα και είναι όλα ενδιαφέροντα.
Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στο
www.aboutickets.com

Κλείσιμο
Η ιστορία της πόλης
Το 15 π.Χ. περίπου, οι Ρωμαίοι φτάνουν στην περιοχή Lindenhof, όπου θα δημιουργηθεί το Turicum. Την εποχή αυτή θα προχωρήσουν στην κατασκευή των πρώτων πέτρινων κτηρίων, ενώ θα κατασκευαστούν επίσης, γέφυρες, λιμάνι και λουτρά. Όμως, το προηγμένο σύστημα δεν διήρκεσε για πολύ καθώς στις αρχές του 5ου αιώνα οι Ρωμαίοι εγκατέλειψαν την πόλη και τους αντικατέστησαν οι Φράγκοι, οι οποίοι στερούνταν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να της δοθεί το δικαίωμα ελεύθερης αυτοκρατορικής πόλης, οπότε και τίθεται υπό την προστασία της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (γύρω στο 1220).
Σημαντική ήταν και η επιρροή που άσκησαν οι συντεχνίες στην εξέλιξη της πόλης. Το σύνταγμα των συντεχνιών ιδρύθηκε το 1137 και από τότε έως και τη Γαλλική Επανάσταση ήταν καθοριστικής σημασίας. Τον 14ο αιώνα ξεκινούν να κατασκευάζονται και τα πρώτα τείχη της πόλης αλλά και τα πρώτα μοναστήρια. 

Δεν πρέπει να χάσετε

Η Όπερα της Ζυρίχης
Η Όπερα της Ζυρίχης (Opernhaus), η πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη που απέκτησε ηλεκτρικό φως, χτίστηκε το 1891 στις όχθες της λίμνης σε στυλ νέου μπαρόκ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1926 κατασκευάστηκε ένα θέατρο τεραστίων διαστάσεων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες παραστάσεις να παρουσιάζονται σε διαφορετικό χώρο.



Εκκλησία Fraumunster
Η εκκλησία Fraumunster (Fraumunster Church) ιδρύθηκε το 853 και κατοικήθηκε από τα γυναικεία μέλη της αριστοκρατικής τάξης. Εδώ θα δείτε μια σειρά από τοιχογραφίες του Paul Bodmer.



Η συνοικία Schiphe
Η Schiphe είναι μια θαυμάσια συνοικία, η οποία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα χρησιμοποιούταν για τη διακίνηση των προϊόντων. Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο και  μια βόλτα στα μαγαζάκια που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό.



Ωρες ξεγνοιασιάς στα πάρκα

Απολαύστε μερικές ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποιο από τα πάρκα της Ζυρίχης, όπως στο Belvoir (Belvoir Park) ή στο Backer (Backer Park).



Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης (Flughafen Züric) βρίσκεται 13 χιλιόμετρα βόρεια της Ζυρίχης και είναι προσβάσιμο με προαστιακό σιδηρόδρομο, με τρένο (S-Bahn, InterCity, Eurocity και InterRegio) και με λεωφορείο. 

Μεταφορά και Μετακίνηση

Η Ζυρίχη καλύπτεται από ένα πυκνό δίκτυο δημοσίων μέσων συγκοινωνίας με σκοπό την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων καθώς και των επισκεπτών. Η χρήση των δημοσίων μέσων (λεωφορεία, τραμ, τελεφερίκ, τρένα ατμού) σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και χρόνο. Φυσικά, μπορείτε να καλέσετε κάποιο ταξί ή να νοικιάσετε ένα αμάξι από τα γραφεία. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη, όμως, είναι η χρήση ενός ποδηλάτου ή ακόμη και με τα πόδια καθώς έτσι μπορείτε να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της.

Info
  • Για να ταξιδέψετε στην Ελβετία δεν απαιτείται βίζα, αλλά ταυτότητα ή διαβατήριο. Επικοινωνήστε όμως με την πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα για να βεβαιωθείτε, καθώς το διαβατήριο ή η ταυτότητα θα πρέπει να τηρούν τις νέες προδιαγραφές. Πληροφορηθείτε, επιπλέον, για την εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων και γενικά τους τελωνειακούς περιορισμούς που ισχύουν.

  • Νόμισμα της χώρας είναι το ελβετικό φράγκο (CHF), στο οποίο μπορείτε να μετατρέψετε τα χρήματά σας ώστε οι συναλλαγές σας να είναι πιο εύκολες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ευρώ, ωστόσο τα ρέστα θα τα παίρνετε πάντοτε σε ελβετικά φράγκα. Οι πιστωτικές κάρτες είναι γενικώς δεκτές, όπως και οι κάρτες ανάληψης χρημάτων, παρόλα αυτά καλό είναι να το επιβεβαιώσετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αεροπορικά εισιτήρια δείτε εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης