Τουρκία:Δείτε το «χωριό - φάντασμα» που είναι προς ενοικίαση!
Η Τουρκία εκτός από το μπουντρούμι που έζησε ο Δράκουλας, διαθέτει και ένα «στοιχειωμένο» χωριό, που προσπαθεί να μισθώσει σε ενδιαφερόμενους επενδυτές
Το χωριό Λιβίσσι ή Λεβίσι βρίσκεται στην νοτιοδυτική Τουρκία, απέναντι από τα παράλια της Ρόδου και σε αυτό ζούσαν ελληνικοί πληθυσμοί μέχρι το 1923 περίπου, οι οποίοι έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών.
Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στο
Σήμερα το χωριό είναι έρημο και τα ξένα μέσα ενημέρωσης το αποκαλούν «στοιχειωμένο» και μάλιστα το εντάσσουν στα δύο «στοιχειωμένα» αξιοθέατα της Τουρκίας, μαζί με το μπουντρούμι που έζησε ο Δράκουλας και ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη χώρα.
Όμως, το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τουριστικά το «χωριό - φάντασμα», του οποίου η τουρκική ονομασία είναι Καγιάκιοϊ και αναζητά εκμισθωτή για όλο το χωριό, που θα το ανακατασκευάσει και θα το μετατρέψει σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Η κίνηση αυτή των Τούρκων αξιωματούχων να θέλουν να εκμισθώσουν ένα ολόκληρο χωριό, μπορεί να χαρακτηρίζεται «ασυνήθιστη» σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και πέρυσι η Τουρκία προσπάθησε να «βγάλει στο σφυρί» το χωριό χωρίς αποτέλεσμα.
Πάντως, σε διεθνές επίπεδο και η Γαλλία στο παρελθόν εκμίσθωσε ένα ολόκληρο «χωριό - φάντασμα» για τουριστική εκμετάλλευση και το ίδιο έχει γίνει με ένα μικρό «χωριό - φάντασμα» στην Τοσκάνη της Ιταλίας.
25 χρόνια IKEA στην Ελλάδα. 25 χρόνια ζωής στο σπίτι. Οι χώροι και οι ανάγκες άλλαξαν, οι άνθρωποι πέρασαν σε διαφορετικές φάσεις ζωής και η IKEA μεγάλωσε μαζί τους, κρατώντας όμως ζωντανή την ίδια, θαυμάσια ιδέα: ποιοτικό και λειτουργικό design για όλους, για τη ζωή όπως είναι σήμερα, αλλά και όπως θα είναι αύριο.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.