Η τέχνη πάει διακοπές

Η τέχνη πάει διακοπές


Η τέχνη πάει διακοπές
O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε εδώ 5 εικαστικές προτάσεις, που φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, 5 ξεχωριστές εμπειρίες που θα μπορούσαν να δώσουν ένα άλλο χρώμα και έναν άλλο αέρα στις διακοπές σας!


Κλείσιμο
Η Πάτμος μέσα από το φακό του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ 
Ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός φωτογράφος Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό εξήντα υπέροχες φωτογραφίες, που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό τοπίων αλλά και εικόνων από την καθημερινότητα, του μοναδικού αυτού νησιού που τόσο αγαπούσε. Η έκθεση φιλοξενείται στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο, στη Χώρα της Πάτμου, από τις 24 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 2013.



 
Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Άνδρου
Το περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Χώρα της Άνδρου φιλοξενεί την έκθεση «Ιστορώντας την Υπέρβαση: Από την παράδοση του Βυζαντίου στη νεώτερη τέχνη», με έργα των: Κωνσταντίνου Παρθένη, Φώτη Κόντογλου, Σπύρου Παπαλουκά, Νίκου Εγγονόπουλου και Γιάννη Τσαρούχη, κ.α.  Κοινό σημείο αναφοράς τα έργα τους με θρησκευτική θεματολογία, τα οποία και συνέβαλλαν σημαντικά στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη βυζαντινή τέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013.



 
Δύο ξεχωριστά εικαστικά δρώμενα στην Ύδρα
Ο γνωστός Ελβετός καλλιτέχνης Urs Fischer επιμελείται την έκθεση Yes που φιλοξενείται στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, στα παλιά Σφαγεία της Ύδρας, όπου παρουσιάζονται έργα από πολύχρωμο πηλό, που φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά σχολείων του νησιού, ενήλικες Υδραίους αλλά και επισκέπτες του νησιού και της διοργάνωσης. Η έκθεση διαρκεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.



Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται από το Hydra School Projects και το Δημήτρη Αντωνίτση η έκθεση pȯ(-)i-trē, στο παλιό γυμνάσιο της Ύδρας, του ιστορικού Σαχτουρείου.  Ο γραπτός λόγος «μιξάρεται» με την εικόνα, και οι στίχοι του Κωνσταντίνου Καβάφη παρουσιάζουν στο θεατή διαφορετικές αναγνώσεις.  Συμμετέχουν οι: Ghada Amer, Assume Vivid Astro Focus, Pio Diaz & Hilda Thyren, Phillipa Horan, Rene Ricard, Ugo Rondinone, Mirabelle Marden, Josh Smith, Θάνος Βελούδιος, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Κατερίνα Ζαχαροπούλου.  Η έκθεση έχει διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

«προς Τήνο»
Στο νησί της Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού φιλοξενείται η έκθεση «Προς Τήνο» στην οποία παρουσιάζονται δεκαέξι σύγχρονοι καλλιτέχνες που συνδέονται με το νησί, είτε κατάγονται από αυτό, είτε το έχουν επιλέξει ως δεύτερο τόπο κατοικίας.  Τα έργα τους αποτελούν ξεχωριστές αναγνώσεις του τόπου. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Γκίζης, Ελένη Γλύνη, Γιώργος Κουβαράς, Αλέκος Κυραρίνης, Αλέξανδρος Λάιος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Δημήτρης Μπέζας, Γιάννης Μπρούζος, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λευτέρης Ναύτης, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κατερίνα Χρηστίδη, Δημήτρης Χρηστίδης. Η έκθεση έχει διάρκεια έως τις 28 Οκτωβρίου 2013.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης