Ιστορική στιγμή: Ο «Falcon Heavy» του Έλον Μασκ ξεκίνησε το ταξίδι για τον Άρη!

Ιστορική στιγμή: Ο «Falcon Heavy» του Έλον Μασκ ξεκίνησε το ταξίδι για τον Άρη!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο - Ο πύραυλος ύψους 70 μέτρων της SpaceX μπορεί να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη» για ένα δισ. χρόνια

Ιστορική στιγμή: Ο «Falcon Heavy» του Έλον Μασκ ξεκίνησε το ταξίδι για τον Άρη!
Εντυπωσιακά πλάνα και μοναδικές φωτογραφίες από τη διαδικασία και τη στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου «Falcon Heavy», της SpaceX, ο οποίος θα ταξιδέψει έως τον πλανήτη Άρη, με στόχο να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη», κατέγραψε ο φακός της κάμερας, σε μία ιστορική μέρα για το μεγάλο σχέδιο της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Ο πύραυλος έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες και μεταφέρει μεταξύ άλλων το κόκκινο «Tesla Roadster», προσθέτοντας πόντους στο εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SpaceX, Έλον Μασκ ο γιγαντιαίος πύραυλος θα μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Κλείσιμο


 

Ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 63.800 κιλά σε μια τροχιά γύρω από την Γη και 16.800 κιλά στον Κόκκινο Πλανήτη, σύμφωνα με την εταιρεία SpaceX, του Έλον Μασκ. Ο CEO των Tesla και Space X είχε προαναγγείλει την εκτόξευση του πυραύλου «Falcon Heavy» από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ και μάλιστα από την ίδια εξέδρα από την οποία εγκατέλειψε τη Γη, στις 20 Ιουλίου του 1969, το «Apollo 11».

Η σημερινή εκτόξευση του Falcon Heavy από το ακρωτήριο Κανάβεραλ εγκανιάζει τη συνεργασία της NASA με την SpaceX, η οποία αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων της NASA για τα επόμενα 20 χρόνια.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες...


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης