Η Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google

Η Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google

Η κινεζική εταιρεία, που είναι ήδη πρώτη σε πωλήσεις PCs, γίνεται έτσι η νούμερο τρία κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο

Η Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google
Η Lenovo και η Google ανακοίνωσαν ότι την ολοκλήρωση εξαγοράς της Motorola Mobility από την κινεζική εταιρεία. Η εξαγορά του ονόματος της Motorola και του χαρτοφυλακίου αυτής που αποτελείται από smartphones όπως τα Moto X, Moto G, Moto E και η σειρά Droid, καθώς και το μελλοντικό χάρτη προϊόντων της Motorola, τοποθετεί τη Lenovo ως τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones στον κόσμο.

Η Lenovo θα λειτουργεί τη Motorola ως μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία. Τα κεντρικά της Motorola θα παραμείνουν στο Σικάγο. Το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται σε 3.500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.800 στις Η.Π.Α.
«Σήμερα πετύχαμε ένα ιστορικό ορόσημο για τη Lenovo και τη Motorola και μαζί είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε, να αναπτυχθούμε και να νικήσουμε στην παγκόσμια αγορά των smartphones. Χτίζοντας ένα ισχυρό νούμερο τρία και έναν αξιόπιστο διεκδικητή των top 2 θέσεων στα smartphones, θα δώσουμε στην αγορά αυτό που χρειάζεται: επιλογή, ανταγωνισμό και μια νέα σπίθα καινοτομίας», δήλωσε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo. 
Κλείσιμο

Η Motorola βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια με τη Lenovo, μια εταιρεία που τα δίνει όλα για την κατασκευή εξαιρετικών συσκευών», δήλωσε ο Larry Page, διευθύνων σύμβουλος της Google.
O εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Lenovo Mobile Business Group, Liu Jun, είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Motorola. Ο Rick Osterloh, βετεράνος της Motorola, θα παραμείνει πρόεδρος και COO της Motorola.

Η Lenovo προσδοκεί να μετατρέψει τη Motorola σε μια κερδοφόρα επιχείρηση σε τέσσερα με έξι τρίμηνα. Η Google θα διατηρήσει τη κυριότητα της πλειοψηφίας των επενδύσεων σε πατέντες ευρεσιτεχνίας της Motorola Mobility, ενώ η Motorola θα λάβει άδεια για αυτές τις πατέντες και για άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Motorola θα διατηρήσει πάνω από 2.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ένα μεγάλο αριθμό συμφωνιών αμοιβαίας άδειας ευρεσιτεχνίας, καθώς και το όνομα Motorola Mobility και το εμπορικό της σήμα.

Η συνολική τιμής της εξαγοράς φτάνει τα 2,9 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 660 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και 519,1 εκατομμυρίων νεοεκδιδόμενων κοινών μεριδίων σε μετοχές της Lenovo, με συνολική αξία 750 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 4,7% των μεριδίων της Lenovo που εκκρεμούν, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Google κατά την αγορά. Το υπόλοιπο των 1,5 δισ. δολαρίων θα καταβληθεί από τη Lenovo με τη μορφή ενός γραμματίου τριών ετών. Μια ξεχωριστή αποζημίωση σε μετρητά, η οποία ανέρχεται στα 228 εκατομμύρια δολάρια πληρώθηκε από τη Lenovo στην Google κατά κύριο λόγο για το κεφάλαιο και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τη Motorola κατά τη διάρκεια της αγοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης