Ο Τιμ Κουκ ποζάρει χαμογελαστός με εργάτρια που φτιάχνει iPhone

Ο Τιμ Κουκ ποζάρει χαμογελαστός με εργάτρια που φτιάχνει iPhone

Και συζητά με αξιωματούχους στο Πεκίνο για την προστασία των πληροφοριών, μετά τη νέα επίθεση στο iCloud από Κινέζους χάκερ

Ο Τιμ Κουκ ποζάρει χαμογελαστός με εργάτρια που φτιάχνει iPhone
Ο Τιμ Κουκ ποζάρει χαμογελαστός με εργάτρια που φτιάχνει iPhone
Λίγες ημέρες μετά τη νέα επίθεση που δέχτηκε το iCloud από Κινέζους χάκερ, οι οποίοι αποπειραθήκαν να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου στην υπηρεσία επίσης Κινέζων χρηστών, ο Τιμ Κουκ πέταξε για τη χώρα του Δράκου. Συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους την κυβέρνησης του Πεκίνου και – όπως άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν – επισκέφτηκε ένα από τα εργοστάσια της Foxconn, εκεί όπου συναρμολογούνται μεταξύ άλλων τα νέα iPhones.
Σε φωτογραφία που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple (και διάδοχος του Στιβ Τζομπς) ποζάρει χαμογελαστός δίπλα σε μια εργάτρια, η οποία κρατά στα χέρια της ένα iPhone 6 Plus. «Είναι σημαντικό να συναντάς ταλαντούχους ανθρώπους, όπως η Ζανγκ Φαν, που βοηθά στο να γίνει το iPhone 6 στη Ζενγκζού. Ενα από τα πρώτα στιγμιότυπα σε αυτό το ταξίδι», είναι το σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση της φωτογραφίας.

Οι επισκέψεις του Τιμ Κουκ στα εργοστάσια της Foxconn έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής ελέγχου των συνθηκών εργασίας που εφαρμόζει η Apple. Εδώ και αρκετά χρόνια ανεξάρτητοι φορείς, ακτιβιστές και συγγενείς εργαζομένων έχουν επανειλημμένα καταγγείλει ακραία περιστατικά εργασιακής εκμετάλλευσης. Παλαιότερα, στα εργοστάσια-πόλεις όπου δουλεύουν και διαμένουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της ταϊβανέζικης Foxconn στην Κίνα είχαν σημειωθεί και περιστατικά αυτοκτονιών.
Κλείσιμο

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το ταξίδι του Τιμ Κουκ στην Κίνα επισπεύστηκε από τη νέα επίθεση που δέχτηκε το iCloud ή γίνεται σε προγραμματισμένο χρόνο, που απλά συνέπεσε με το γεγονός. Πάντως, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, κατά τη συνάντηση του με Κινέζο αντιπρόεδρο Μα Κάι στο Πεκίνο, συζήτησαν σχετικά με την προστασία των πληροφοριών των χρηστών και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της επικοινωνίας.

Η κινεζική ομάδα παρακολούθησης της λογοκρισίας GreatFire ανέφερε ότι η νέα επίθεση στο iCloud σημειώθηκε τη Δευτέρα, αποδίδοντάς την στην προσπάθεια κρατικών υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες χρηστών που προστατεύονται από νέους μηχανισμούς και λογισμικό κρυπτογράφησης.

Μια ημέρα αργότερα, η Apple προχώρησε σε ανακοίνωση για το θέμα, χωρίς όμως να δείχνει προς την κατεύθυνση των επίσημων κινεζικών άρχων. Σε σελίδα που δημιούργησε στο web, προειδοποιεί τους χρήστες για τους κινδύνους αυτών των επιθέσεων και του εξηγεί πώς να τις εντοπίσουν, ώστε να γνωρίζουν αν έχουν πέσει θύματα διαρροής προσωπικών τους πληροφοριών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης